2016. július 23., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Figyelem

  "Virágot Áginak?! Minek??! Nincs valentin nap b.meg!"

  A fent olvasható (számomra már) klasszikust egy egyetemi csoporttársamnak sikerült a velünk és a körülöttünk leledző hallgatósággal megosztania.
  Akkor is sokat gondolkodtam a dolgon, a mai napig nem is értem. Nem értem, hogy miért olyan nehéz egyes férfi kollégáknak megérteni alapszinten a nőket... (teljesen soha nem fogod, még mielőtt azt hiszed).

  Kedves Férfitársaim, ti idióták (akinek nem inge, nem veszi magára)!

  Csoportosan jártok virágárushoz Valentin nap, és úgy veszitek a túlárazott szegfűt, mintha az életetek múlna rajta. De csak aznap! Csak Február 14-n. Az utcán rózsacsokrokkal felszerelt ficsúrok rohannak a buszhoz, öltönyös urak állnak meg a tilosban drága autóval, hogy a virágoshoz beszaladjanak. Lányok, hölgyek kezében már átadott ajándékcsomagok, csoki, rózsa és félszeg mosoly, mert legalább ma kapott valamit. De csak ma. Holnap már vissza áll a régi rend, az üvegváza visszakerülhet a polc tetejére, hisz ott fog porosodni a következő egy évben. Talán a születésnapján leveheti újra. Vagy vesz bele magának tulipánt a Lidl-ben. Csak nyóccáz.

  Folytatás...

  crey 4 hónapja 21

 • Az a bizonyos nagy fa...

  "Nagy fába vágja a fejszéjét". Így szól a mondás, amit sokan átélünk vagy átéltünk már az életünkben. Persze ez a mondás néha már elcsépelt klisének hathat, de vannak olyan események az életben, amikor tényleg rászolgál arra, hogy használjuk.

  Személy szerint ide sorolok minden nagy lépést életünk folyamán. Egy új munkahelyet, gyermekvállalást, egy új lakás vásárlását, saját vállalkozás alapítását, a döntést hogy hova felvételizzünk középiskola után... Mind mind a jövőnket, a környezetünket befolyásoló nagy döntések, és általában nem is egyszerű ezeket véghezvinni. Az biztos hogy a cél felé vezető utunk egyáltalán nem lesz sima, akármelyik nagy fát is néztük ki magunknak.

  Nekem egyszerre jut most ki az új munkahely és az új vállalkozás. A régi cégnél alkalmazottként dolgoztam, 8 évet lehúztam velük. Szeretem a kollégáim, szeretem a főnököm. Csak az ügyfeleket és az iparág itthoni uram-bátyám rendszerét nem tudom már elviselni. Ha egyenes gerinccel szeretnél nap mint nap járni, és úgy belenézni a tükörbe hogy ne kapj hányingert, akkor ezt nem lehet hosszú ideig csinálni. Illetve lehet, de akkor a motívációd fogod elveszíteni a "sikertelenséged" miatt. Itt ez alatt nem azt kell érteni, hogy rosszul csináltam amit csináltam, egyszerűen a nagy sikerek, a nagy megrendelések hiányoztak. Mert ahhoz már borítékok és zsebek kellettek volna. Én viszont ezt nem vagyok hajlandó csinálni.

  Folytatás...

  crey 5 hónapja 7

 • Jabil / Nokia / Microsoft - különösen nem ajánlott. - UPDATE lent!!!

  2014 szeptember 4-én édesanyám bevitte magával a készüléket egy közeli Nokia szervizbe (amit augusztus 25-én vásárolt), hogy megmutassa, hogy a szeretett Lumia 800-t leváltó 630 Dual Sim milyen érdekesen forgatja a kijelzőjét, amikor nem is kellene neki.
  Pont ellenkezőleg működik, mint ahogy az ember szeretné. Persze nem mindig, épp ezért csak 10-ből 8 esetben akasztja ki az embert. Hogy értsétek miről van szó, itt egy videó a problémáról (a jelszó: lumia).

  Az első találkozás a Geminitel Bt. szakembereivel (Újpest, Kiss Ernő utca) szeptember 4-én történt. Mosoly, bólogatás, okos mondatok: "szoftverfrissítés, me' az a baja, hogy nicse' fenn a legújabb szoftver!". Hogyne. Persze. Mind tudjuk hogy nem az a baja, de azért jó hülyíteni egy laikust, addig sincs problémánk a készülékkel.

  Édesanyám megörülve neki, hogy ilyen gyorsan megoldották a problémáját, már vitte is haza a készüléket újra "belakni", de öröme nem tartott sokáig, ugyanis szinte rögtön kiderült, hogy a "szoftverfrissítés" annyit ért a telefonnak, mint orosz szakadárnak a panírozott Scud-rakéta.
  Teltek a napok, igyekezett együtt élni a problémával, ez van, néha rohamot kap szegény készüléke és ráng össze-vissza.

  Folytatás...

  crey 1 éve 43

 • Analóg televíziózás (fekete-fehér)

  A televízió története az XX. század elejére nyúlik vissza, követve a film és a mozi kialakulását.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 5 éve 45

 • Televíziózás, broadcast technológiák

  Nagy levegő, csobbbb.......

  Sziasztok!

  A Mobilaréna és a Prohardver lelkes olvasójaként úgy gondoltam, hogy megosztok a nagyérdeművel egy pár sort, ami valahol a hobbim, és a szakmám is egyben, ez pedig nem más mint a televíziózás - televízió technika.

  Több cikket tervezek, szabadidő, és kedv-faktor függvényében, a legelső ötletem, az alapok bemutatása, azaz az analóg fekete-fehér televíziózás.

  crey 5 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.