Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) fero02 válasza Ákos86 (#4000) üzenetére


fero02
veterán

Csak azért vettem ebből anno vékonyabbat, mert csak 1m-es a hossza. Ennek a kis erősítőnek még pozitív ágon is bőven elég lenne a 10mm^2-es, nemhogy azon az 1 méteres szakaszon. :U

A testelési pont gyári, az érintkező felületek maximálisan fedik egymást. :K Fölöslegesen nem csinálok lyukat a kasznira, igyekszem a gyári állapotot fenntartani és nem elősegíteni az esetleges oxidációt. :(

A következő erősítő beszerelésénél természetesen hozok a negatívnak is külön kábelt. :R

(#4002) Ákos86 válasza fero02 (#4001) üzenetére


Ákos86
tag

Pont ezért mondtam a hátsó ülés alatti helyet, ott nem kezdődik oxidáció!!!

Alpine CDA9853R

(#4003) hugi0 válasza fero02 (#4001) üzenetére


hugi0
őstag

Mielott bekotned az erositot.
- ugy alakits ki helyet, hogy nagyobb is elferjen.

Igy, adok neked kolcson 3-4-5 darab erositot.
- hogy sajat fuleddel is tobet tapasztalj. ;))

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#4004) fero02 válasza hugi0 (#4003) üzenetére


fero02
veterán

Köszönöm, nemes gesztus, de sajnos ezúttal is vissza kell utasítanom a lehetőséget. :( Tudod, Békés megye... :W

A hely nem téma. :N

(#4005) orbano


orbano
félisten

halihó, hétvégén agyaltam egy sort (meg elköltöttem mindfélére egy taliga pénzt), így lenne egy kérdésem:
gondolkodom egy olcsóbb fejegység megvételén (CDE széria). Abból is egy olcsóbbat néztem ki, amin csak 1 erősítő kimenet van. Szerintetek elég az, ha csak egy szerényebb hifit szeretnék egyelőre?
Igazából 3 feegységen gondolkodom:

Alpine CDE-9870RM - elég buta, de borostyánsárga a tejes háttérvilágítás, így passzol a kocsihoz :) tudom, nagy szempont, de legalább mellé 23k, 1 erősítő kimenettel.

Alpine CDE-9874RR - ennek két kimenete van, de zöld vagy piros háttérvilágítása :D, ára 32k körül vanik

Alpine CDA-9884RR - ennek legalább a gombjai borostyán, a kis gombjai meg pirosan világíanak, ami kompromisszumos megoldás, viszont 3db 4voltos kimenete van, elvileg ez a legjobban bővíthető. viszont ennek 55k az ára.

Gondolom az utolsóval szinte kompromisszummentesen tudom bővíteni a hifimet a csillagos égig. A kérdés az, hogy az első kettővel mi a helyzet? Kizárja valamelyik is közülük, hogy egy "tisztességesebb", de szerény költségvetésből épített hifi összeálljék vele?

Ja és a fix pontok: Alpinet akarok, mert márkabuzi vagyok, és csak újonnan. Hacsak nem vág valaki hozzám 40k alatt egy fekete, csúcskategóriás Alpine fejegységet :)

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#4006) orbano


orbano
félisten

ja és a tervem most egy tisztességes 130-as első szett és 6x9-es oválok hátra. ezzel egy évig tuti elleszek, addig megcsinálom a kocsi hangszigetelését ilyesmi.

A vér nem válik VAZZE!™

(#4007) hugi0 válasza orbano (#4006) üzenetére


hugi0
őstag

Amit az Ovalra koltenel, oszd meg a jobb fej es a 16-os elso szett kozott.

- mert kesob ha fejlesztesz, az ovalok eladasra kerulnek (mindenfelekeppen).
Ez pedig gazdasagi szempontbol negativ.

Miert kerul eladasra az oval ?
- mert bekerul egy "melylada", ami valoszinuleg (joesetben elnyomja) fazishibal fog egyutt-szolni az ovalokkal.

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#4008) orbano válasza hugi0 (#4007) üzenetére


orbano
félisten

"jobb" fej alatt mit értesz? vegyem meg a kétcsatist? a 3 fejegységről mit vélekedsz?
az oválban pedig azért gondolkodtam, mert az is lehet, hogy egy év alatt rájövök, hogy kocsiba nekem elég ez is. ha meg mégsem, akkor bukok 10-20k-t, "nagy ügy" :) De lehet akkor helyette veszek egy 16os infinity reference-t. tegnap meghallgattam egy 13-as rendszert lekapcsolt mélynyomóval, és végülis majdnem elég volt, lehet akkor a 16-os első szettben van annyi kis plusz basszus tartalék, hogy elleszek vele egy évig?

más: az 1/2/3 pár RCA-val kapcsolatban mi a véleményed? el lehetek én 1 párral? vagy azzal bukom, hogy az elülső pár és a mélynyomó is erősítőről szóljon? vagy ezt a szétbontást megteszi nekem a 4 csatis erősítő?

A vér nem válik VAZZE!™

(#4009) orbano válasza orbano (#4008) üzenetére


orbano
félisten

ja egyébként valami ilyesmit képzeltem el a pici fejemben:

A legolcsóbb fej: [link]

Első szett: [link]

Ovál: [link]

Ezek összesen 85k, plusz a beszerelés/kábelezés, és a hangszigetelés, és már meg is van a felső korlátom az autóhifire :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4010) hugi0 válasza orbano (#4008) üzenetére


hugi0
őstag

En a 3 par RCA-val rendelkezott venem meg.
- igaz en csak 1 et hasznalok (de ez mas kerdes). ;))

Ha kesobb valoban fejlesztei szeretnel.

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#4011) hugi0 válasza orbano (#4009) üzenetére


hugi0
őstag

Jo fej, jo szett (ilyenkor keves a kabelezesi koltseg), es ajtoszigeteles (rezgescsillapitas).

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#4012) orbano válasza hugi0 (#4011) üzenetére


orbano
félisten

"Jo fej, jo szett "

ezt úgy érted, hogy nem rossz választás amit kinéztem? vagy úgy, hogy inkább hagyjam az ovált, és annak az árát költsem a fejre? ha igen akkor jó ez az első szett?

a 3pár RCA valóban jó lenne, sokáig ezvolt nekem a mérvadó, de úgy vagyok vele, hogy most sokáig nem fogom kihasználni, és jelenleg rengeteg mindenre költhetném azt a pénzt (itt van ugye a komplett hangszigetelés project ami nem két Ft, az alváz és üregvédelme a kocsinak, hővédő/sötétítő fóliázás, ültetés, kipufogócsere, aztán ott a lakás romokban, be kéne bútorozni, miegymás).
no aztán meg 23k a fejegység, ennyi a hátsó szett, ha használtan a felét éri ha túladok rajta, akkor is max bukok 20-25k-t, és használtam 1-másfél évig. Ha azt vesszük, hogy utána a köv szint az két 2 csatis erősítő és egy igen korrekt zárt láda, plusz egy ehhez passzoló fejegység, akkor pont lesz@rom.
de még talán ezt is fejleszthetem, mert egy tisztességesebb zárt ládát berakok mellé egy erősítővel, akkor is max az oválokat "bukom".
de magamról azt is el tudom képzelni, hogy megelégszem ennek a rendszernek a képességeivel, komoly zenét meg hallgatok otthon a wharfedalemen. az sem a világvége, de az igényeimet pont kielégíti.

(egyébként a szívem a 9884R felé húz, de érzem, hogy erősen apad a pénztárcám, és ha megveszem, még hónapokig nem fogok zenét hallgatni, mert nem lesz pénzem a többi cuccra)

na befejeztem az ömlengést :B

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#4013) Ákos86 válasza orbano (#4012) üzenetére


Ákos86
tag

Szerintem meg ne az döntsön hogy hány RCA kimenet van rajta!Fontos, de ne az döntsön, mivel ha jól belegondolunk akkor a 3rca kimenet tök fölösleges...mit kötsz a harmadikra, hátsó szettet...na neee!!!Ha a 9884-et választod akkor a tudása miatt válaszd ne az rca-k száma miatt!!!
A CDE szériást, amin csak egy rca van azt csak felejtsd el szerintem!Csak csalódni fogsz akkor, amikor rájössz, hogy mennyivel jobb lenne az egész rendszer, ha erősítőről szólna!Aztán rá veszed magad, hogy fejleszteni kellene, és megint ott tartasz hogy fejet kellene venni...szerintem ez pénzszórás...pláne így a gazdasági válság közepén :O ...vagy valahol akörül :F!
Ha én lennék a te helyedben akkor a CDA szériát válsztanám,már csak azért is mert ha valamire kiadom a pénzt akkor lehetőleg a legjobb legyen!+A tudás legfőbb szempont!!!

[ Szerkesztve ]

Alpine CDA9853R

(#4014) hugi0 válasza orbano (#4012) üzenetére


hugi0
őstag

Opsza.

Donteni kell: Lakas, Kocsi, vagy Hi-Fi.

Ha mindenbol egy kicsit, az nem biztos, hogy jo lesz.
- ettol meg megfelelhet.

Inkabb csinalj meg egyett rendesen.
- es kesobb a kovetkezot.

Foglalkozz a lakassal, csinaltasd meg a kocsit (vagy elrohad).
- es hallgasd a gyari fejet.

"Ne a fenyuzes lobogjon a szemed elott, amig nincs hol laknod!"

(Ákos86 gondolatai is helytalloak.)

[ Szerkesztve ]

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#4015) Ákos86 válasza orbano (#4012) üzenetére


Ákos86
tag

Való igaz amit hugi0 írt!Mert ha igaz amit írtál akkor a hifi felejtős,pláne így tél előtt!Mert ugye ha lessz hifid, azzal nem jutsz el A ponból B pontba, illetve nem fog felmelegíteni a -20 fokos hidegéjszakákon!Azt meg már tapasztalatból tudom, ha most hanyagolod a kocsid javításait tavaszra akkor sokkal tobbet kell majd ráköltened!
Sajnos a tél, és a velejárok nem sok mindennek kedvez...pláne nem a kocsinak! :(

Alpine CDA9853R

(#4016) orbano válasza hugi0 (#4014) üzenetére


orbano
félisten

és pl. honnan tudjam, hogy nekem a kocsiba nem elég-e a fejről meghajtott zene?

a hozzáállásom pedig nem a "mindenből egy kicsit", hanem inkább a "lehetőségekhez képest optimális". a mostani rendszerem egy trágya, ha annál egy picivel is jobb a kocsi, már boldog vagyok :)

de nézzük anyagi szempontból, hogy min mennyit bukhatok:
megveszem az 55ezres fejet, csúcsszuper, húdejó, de az életbe nem fogok hozzá erősítőt venni, és mélyládát sem. ha a 23eurest vettem volna, ahhoz képest kidobtam az ablakon 30e forintot.
ha félig hallgatok rátok, veszek egy korrekt első szettet, hagyom a francba a gagyi ovált, viszont csak egy egycsatis fejet veszek, akkor két eset van:

-elégedett leszek az első szettel, de hiányozni fog a mély: azon az egy pár tyúkbélen meghajtok egy tisztességes zárt ládát egy jó kétcsatis erőlködővel, vagy monoblokkal. ekkor jól jártam, 0ft kidobott pénz, ha jól logikázom.

-nem leszek elégedett, teljesen aktív rendszert akarok: az első szett felteszem marad, viszont a fejegység kuka: ekkor legrosszabb esetben buktam 23 ezret. bár ez reálisan inkább 10-13e forint lesz.

Mivel a jövőbe nem látok, optimálisnak tartom a kisolcsó CDE megvételét.

és félre ne értsetek, nem Veletek akarok kötekedni, egyszerűen csak nem tudom mit akarok, és próbálom érdemben megvitatni. az egyik felem maximalista, és követné a tanácsotokat, a másik felem viszont tapasztalt, ismeri a másik felemet, és csendre intene. első körben ugorjak neki óvatosan az autóhifizésnek. azért mégiscsak egy 11 éves, 1 milliós (első) autóm van, ne pakoljak bele alsó hangon 300k-ért elektronikát.

A vér nem válik VAZZE!™

(#4017) orbano válasza Ákos86 (#4015) üzenetére


orbano
félisten

az alvázvédelem mindenképpen meglesz, holnap megyek a lakatoshoz átnézetni, sőt a téli vizsga előtt a sárvédőívet is cserélem. a kocsi műszaki állapota nálam elsődleges prioritás, szerintem a leglelkiismeretesebb autótulajok közé tartozom.
viszont nem vagyok benne biztos, hogy az autóhifi lesz a hobbim. lehet egy elülső passzív szett, és egy aktív mélyláda (vagy akár egy ovál) tökéletesen meg fog felelni nekem.
arról nem is beszélve, hogy utcán áll a kocsim és félteném bele a drága hifit kicsikét.

egyébként pedig van hol laknom, vannak bútoraim is :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4018) Ákos86 válasza orbano (#4016) üzenetére


Ákos86
tag

Azt valóban nem tudhatod hogy elég-e a fejről hajtott zene, de akkor hagyd meg magadnak a lehetőséget 9874rr...és ha neked elég a fejről hajtott zene akkor csak 9-et buktál...szerintem!

Alpine CDA9853R

(#4019) Ákos86 válasza orbano (#4017) üzenetére


Ákos86
tag

Nem sértésnek szántam, félre ne értsd!!!!!! :( Talán túl erősen fogalmaztam, deremélem tudod mire akartam kijukadni! :B ;)

Alpine CDA9853R

(#4020) orbano válasza Ákos86 (#4018) üzenetére


orbano
félisten

viszont a 9874RR-nek meg csúnya piros a színe. tudom, ezt a csajok szokták, de nekem pl. sokkal nagyobb mértékben javítaná a hifi-elégedettségi farktort, ha a műszerfallal megegyező fényű lenne. de komolyan. a 23 ezres legalább olcsó, plusz jó a színe. ha őgy vesszük, ez egyfajta optimum, viszont a 9874rr egy kompromisszum: nem olyan jó, mint a részben borostyán, részben piros CDA 9884R, de nem is olyan szép, mint a kics olcsó szar.
inkább bukom a tizenezret fél év múlva, amikor biztosra tudom, hogy nekem aktív rendszer kell. akkor a CDA széria már úgyis okosabb, több a finomhangolási lehetőség, stb. akkor hiába veszek mélyládát, erősítőt, úgy fogom érezni, hogy a 9874 egy kompromisszum és le fogom cserélni.

mert viszont ha pontosan tudom mik az igényeim, akkor piszok maximalista tudok ám lenni, akkor nem szarozok, megveszem azt, ami a legjobb számomra. elég ha megnézitek a hardver konfigjaimat az adatlapomon :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4021) orbano válasza Ákos86 (#4019) üzenetére


orbano
félisten

persze értelek, nem sértődtem meg és nem vettem magamra :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4022) fero02 válasza orbano (#4016) üzenetére


fero02
veterán

Nekem csak 1 pár RCA kimenet van a sony-n, mégis 2 erősítőt fog táplálni. ;) :DDD

(#4023) Ákos86 válasza orbano (#4020) üzenetére


Ákos86
tag

Szerintem Te már tudod mit akarsz :R

Alpine CDA9853R

(#4024) orbano válasza Ákos86 (#4023) üzenetére


orbano
félisten

lehet :B

lehet egyébként kissé aggresszívnek és makacsnak tűnik az érvelésem, de saját magamban is ugyanezeket a vitákat küzdöm meg, mint veletek. egyébként ha szerencsém van, holnap hozzájutok féláron egy 13-as infinity referece szetthez. na akkor viszont megpecsételődött a hifim sorsa :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4025) dawoka válasza orbano (#4024) üzenetére


dawoka
csendes tag

ha utazgatsz és szükséged van a csomagtartódra, oválban gondolkodj szerintem. Ha leruccantok az Olasz tengerpartra és ki kell szedd a mélyet a kocsiból a cuccok miatt a 4 órás autókázásból kimarad a mély :B

(#4026) orbano válasza dawoka (#4025) üzenetére


orbano
félisten

-kisakkozok annyi helyet, mittomén nem viszek csak 6 óvszert
-berakom a cuccot a hátsó ülésre, egy mélynyomónyi helyet ki lehet sakkozni
-tartalék, kisméretű mélnyomó a garázsban :)
-elvagyok mélyhang nélkül, kopenzálandó, közben az olasz tengerpartra gondolok
-asszony otthonmarad

A vér nem válik VAZZE!™

(#4027) dawoka válasza orbano (#4026) üzenetére


dawoka
csendes tag

-asszony otthonmarad
:C :C :C

(#4028) orbano


orbano
félisten

ehh ilyet találtam, a nagy infinity kappa drukkerunk monnyameg hogy jó-ée :)

Infinity KAPPA 60.7cs hangszóró szett Ár: 49 028 + ÁFA
(61 285) HUF
90W RMS folyamatos terhelhetõségû, 16,5cm-es átmérõjû 2 utas komponens hangszóró szett, Edge-driven MMD dóm magassugárzóval és külsõ hangváltóval.

- Terhelhetõség, RMS: 90 Watt
- Maximum terhelhetõség, Peak: 270 Watt
- Érzékenység: 95dB
- Frekvencia átvitel: 45Hz - 25kHz
- Beépítési mélység: 2-3/16 col
- Impedancia: 4 Ohm
- Külsõ hangváltó

esetleg gondolkodom még a kistesóján, az 50.7cs-n. erre inkább rááldozom most a többletet, ha megéri :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4029) fero02 válasza dawoka (#4025) üzenetére


fero02
veterán

Keresztkérdés:

Tegyük fel, h ovált fog most beszerelni a kocsiba és nyáron lemennek a tengerhez. Szted ha teli pakolja a csomagtartót, akkor az a szerencsétlen ovál hogy fog szólni? :U

(#4030) orbano válasza fero02 (#4029) üzenetére


orbano
félisten

egyébként pont le fogom sz*rni, örülni fogok hogy nemsokára tengerpart, és az elülső szetten maxon fog üvölteni a siz dzsászt ö kooozmik görl... :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4031) fero02 válasza orbano (#4030) üzenetére


fero02
veterán

Nem is azért mondtam... ;)

dzsemirokváj-t szeressük! :K

(#4032) hugi0 válasza orbano (#4028) üzenetére


hugi0
őstag

En nem javaslom.
- mert 2 Ohmos.

1. A fej megbirkozik vele, de hat .... erositot igenyel.
2. Minnel kisebb a hangszoro imedanciaja, annal nagyobb a terheles, igy az erosito is nagyobb torzitassal uzemel.

Az pedi ne tevesszen meg, hogy 95dB erzekeny.
- ez ugyanis a 8Ohmos hangszorok szabvanya szerint mert ertek (2,83V/m).

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#4033) hugi0 válasza orbano (#4028) üzenetére


hugi0
őstag

Ha mar ilyen nagy erteku (relativ) hangszoron gondolkodol:
Infinity Kappa Perfect 6.1
DLS UP6
JBL GTI 608

Utobbit egy ismerosom kinalja, rakerdezzek ?

[ Szerkesztve ]

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#4034) hugi0 válasza hugi0 (#4033) üzenetére


hugi0
őstag

Nohh ... szoval beszeltem is a csokaval.

JBL GTI 508-as (13 szett) 60-ert adja, es csak az egyikrol lett leszedve a gyari folia.
- hogy megnezzek.
Meg nem volt beuzemelve, egyszer sem.

Ha akarsz beszelni vele privatban megadom a szamat.

[ Szerkesztve ]

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#4035) orbano válasza hugi0 (#4034) üzenetére


orbano
félisten

ha azt mondod, hogy ez fejegységről hajtva tud értelmesen szólni, és jó hangszeres zenéhez, akkor küldd a számát, elgondolkodom rajta.

egyáltalán van értelme erősítő nélkül ilyeneket hajtani, vagy egyszerűen csak nagyon elszállt az agyam? :)

sajnos amiket ítál, azok újonnan túllépik a fájdalomküszöbömet. a 60k is erősen a felső határ.

50k alatt egyébként tudnál ajánlani valamit, amivel elégedett lehetek ha a kis vacak alpine-nal hajtom? :U

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#4036) hugi0 válasza orbano (#4035) üzenetére


hugi0
őstag

Nem. (Lovesem sincs 50-bol mi lenne a jo valasztas.)

Nem. (Fejrol abszulute nem jok a GTI-k.)

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#4037) orbano válasza hugi0 (#4036) üzenetére


orbano
félisten

ok köszi, akkor nézelődök tovább.
erről tudol valamit? [link]

A vér nem válik VAZZE!™

(#4038) alázógyík válasza orbano (#4035) üzenetére


alázógyík
őstag

Szia!

Én átestem ezen a procedúrán úgy 1 éve, és úgy jöttem ki belőle, hogy vettem egy Alpine9881R fejet, és hozzá u-Dimension Element szettet u-Dimension Element. Soha ilyen jó döntésem nem volt még hifi ügyben, azóta is áldom haveromat, aki a tanácsot adta. Ilyen minőségű szettet 40-50K-ért se kapsz, elhiheted. Kifejezetten jól szól, ha csak fejegységről akarod hajtani.
Autohifi totyik Itt kérdezz rá, elég sok hifiépítő/versenyeken induló "lakik" ott. Szintén ezt fogják ajánlani. :K

Szerk.: Ha meg akarod hallgatni, és közel is laksz, segíthetek. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4039) orbano válasza alázógyík (#4038) üzenetére


orbano
félisten

szia!

köszi, közben megtaláltam a totyikot és írtam is, lletve láttam, hogy ajánlották ezt a u-dimensiont. de biztos ami biztos írtam egy posztot, hátha mégsem ez a legjobb.
jól látom hogy ez a fej borostyán háttérvilágítással jön?

A vér nem válik VAZZE!™

(#4040) orbano válasza alázógyík (#4038) üzenetére


orbano
félisten

azt meg nem tom közel lakom-e, mert neked nincs megadva. hol lakol?

A vér nem válik VAZZE!™

(#4041) alázógyík válasza orbano (#4040) üzenetére


alázógyík
őstag

Bakker tényleg nincs megadva. :DDD :W
Kecskemét 1ébként. :K

A kijelzőn a szövegek fehér színűek, de a gombok és minden más megvilágítás az borostyán színű. De lehet vátoztatni zöldre/kékre ha jól emlékszem. 2pár RCA is van rajta, ami jól jöhet ha a mélynyomóra is kötnék 1x monoblokkot. ;]

(#4042) orbano válasza alázógyík (#4041) üzenetére


orbano
félisten

ehh, budapest felé nemigen jársz gondolom :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#4043) alázógyík válasza orbano (#4042) üzenetére


alázógyík
őstag

Nem sűrűn. :N

(#4044) Ákos86 válasza alázógyík (#4043) üzenetére


Ákos86
tag

Hali, én is az u-dimension felé kancsitgatok, csak eddig nem nagyon találtam olyat akinek lenne vele tapasztalata!Erősítőről milyen az element szett, vagy ahhoz inkább már az JR. széria kellene?
Erősítőiről, illetve mélynyomoiról tudsz esetleg valamit?
Thanks

[ Szerkesztve ]

Alpine CDA9853R

(#4045) alázógyík válasza Ákos86 (#4044) üzenetére


alázógyík
őstag

Szia!

Én meghallgattam fejről is az Element szettet. Nekem a Comp 6-os van. Valami eszméletlen részletes hangzása volt az Alpine fejjel. Én főleg hangszeres zenét hallgatok rajta, és nagyon bevált. 1 pillanatra se vetődik fel bennem, hogy cserélni kellene valamire, pedig ez nagy szó, ha valakit elkap hév. :))
Erősítőről hajtva nekem annyi hiányérzetem van, hogy a magasokat egy kicsit keveslem, igaz az A oszlopba téve val.szeg jó lenne. Így a fejről még +2-őt adtam a magasoknak.
Erősítőm nekem Jr.4-300 van, ami nagyon kelleme társ hozzá. Előtte egy Impact volt, ami durvább/sterilebb volt. Az pl. Techno/Rave/Gépzenéhez tökéletes. Ez kifinomultabb, sokkal jobban elkülöníthető hangzást tud nyújtani.
A mélynyomóit nem ismerem, de ha azok is olyan minőségűek, mint az erősítői és hangszórói, akkor nagy csalódás nem érhet.

(#4046) orbano válasza alázógyík (#4045) üzenetére


orbano
félisten

basszus de szivesen meghallgatnám :(

A vér nem válik VAZZE!™

(#4047) Ákos86 válasza alázógyík (#4045) üzenetére


Ákos86
tag

Köszi az infót!

Alpine CDA9853R

(#4048) orbano


orbano
félisten

kérdés: azt mondta nekem egy barátom, hogy ha nem ultra high-endben gondolkodok, akkor a 2 pár RCA sem alapkövetelmény, a sima 1 párat is rá lehet kötni egy 4 csatis erősítőre és tud szépen szólni. van ezzel kapcsolatban valakinek valami tapasztalata?
csak mert még mindig nyüglődök fejegység ügyben.

A vér nem válik VAZZE!™

(#4049) Ákos86 válasza orbano (#4048) üzenetére


Ákos86
tag

Van...elég sok ilyet csináltam!Tud szépen szólni, csak akkor ne ülj be olyan autóba ahol 2pár RCA-val van megoldva!Ennek az oka az hogy a kijövő jelet ketté osztod...gyengül a hangminőség!Átmeneti megoldásnak nem rossz!

Alpine CDA9853R

(#4050) orbano


orbano
félisten

másik. a GAS márkájú mélysugárzókról tudtok valamit. csücsül itthon mellettem egy ilyen korong: [link]

legalábbis kinézetre egyezik. sok minden nincs ráírva, 350W RM, 4ohm.

régen használtam úgy, hogy egy videoton erőlködő egyik csatornáját rákötöttem, a másikat pedig a gyári 3 utas hangszóróra, mindezt mono üzemmódban. a ryan közlegkény megmentése jól szólt vele, de másra nem emlékszem. csak azért kérdezem, mert gondolkodom a következőn:
megveszem a picioco fejet, egy mbquart, vagy udimension első szettel (majd kiderül melyik, vagy egy másik), és amit nyerek a fejegységen, abból veszek egy 4 csatis erősítőt, 30kért láttam használtan egy-két jónak tűnőt, amire most amolyan pótmegoldásnak rákötöm ezt a dübörgőt, később pedig egy nívósabb zárt ládát.

kérdés, hogy ezzel elégedett lehetek-e

A vér nem válik VAZZE!™

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.