2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Zune HD - Magas felbontású szerelem

A Microsoft egzotikuma végre Magyarországon is tesztelve.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A Microsoft nem fukarkodott, a hátulja szálcsiszolt alumínium, ami megadja a prémium érzetet. Sajnálatos módon a többi részén a lejátszónak már a műanyag és üveg(illetve gumi) kombója jutott, viszont mindenképp kiemelendő, hogy a Zune jel a hátlap szálcsiszolt részébe bele van gravírozva, nem csak rá van úgy "nyomva". Feldobja még, hogy a hátát tartó négy csavar a HTC HD Mini-hez hasonlóan látható. Ennek hátránya, hogy könnyen kopik, az én példányomon mikor megjött még jó állapotban voltak, most már itt-ott koptak, pedig csak kézben tartom, nem dobálom, vagy csúsztatom egy üvegasztalon össze-vissza. Még a Wi-Fi és rádió antennát rejtő gumi-borítású területen vannak az FCC, stb. adatok, illetve a külön kis fém részt kapó Serial Number, amit ha beütünk a Zune.net odavágó részén, akkor beregisztrálhatjuk a Zune Passünk alá a Zune HD-t.

Az előlapon található a 3,3 inches OLED kijelző, ami multi-touch kapacitív érintőpanelt kapott. A kijelzőt egy üveglap védi, alatta a Zune betűs logója terpeszkedik, ami alatt pedig a Home-gomb van. A Home-gomb alatti része ugyanabból az anyagból van, mint a hátsó, a wi-fi és rádió antenna fölötti gumírozott résszel.

Felül találhatjuk a ki- és bekapcsoló gombot, ami viszont már műanyagból készült, szintúgy, mint az alja.

Alul a 30-pinnes USB-csatlakozó és a 3,5" jack dugó található(mindkettőért piros pont, mert így elméletben lehet használni az iPod cuccokat a lejátszóval, és nem kell átalakítgatókat használni sem).

Az alsó és a felső részt egy fém-csík köti össze oldalt, ami elég dizájnosan bekúszik az alsó és a felső lap közé egy részén. Bal oldal felső részén még a média-gomb található, amivel értelemszerűen a zenét, videót, egyebeket lehet szabályozni. Még lent található a világ legjobb designer beköszönő-mondata: "hello from seattle"

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.