2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!

Jól össze van rakva, szép, erős, kiváló az akkumulátora és nagyon jó support van mögötte.

[ ÚJ TESZT ]

ZUI

Biztos sokan tudják, hogy a ZUK Z1 annak idején CyanogenOS-t futtatott gyárilag. Állítólag a ZUK nem volt elégedett a támogatással, ezért úgy döntöttek, hogy saját rendszert hegesztenek, amit ZUI-nak kereszteltek el.

Egy nagyon egyszerű, letisztult felületet kapunk. A Launcher a manapság megszokott App Drawert nélkülöző többasztalos kivitel, ahol a kezdőképernyőtől jobbra az alkalmazásaink találhatóak, balra söpörve pedig a U-Health néz ránk a kijelzőről.

A rendszer nagyon "smooth", lassulásnak, akadásnak nyoma sincs.

A U-health egy elég érdekes része a ZUI-nak, a beépített szenzorok segítségével egy aktivitásmérőt kapunk a rendszertől. Van benne pulzusmérő is, de még annak a használatára rá kell jönnöm. Bekapcsolja a vakut és egy EKG-görbe szerű valami megy a kijelzőn. Ha a vakura teszem az ujjam, akkor jelez, de nem tudom, meddig kell tartani, hogy eredményt is írjon. Eddig egyszer sikerült összesen.

A ZUI elég jól testre szabható. A témák színe állítható, van köztük sötét téma is, amit én is használok, mert szeretem, hogy nem akar megvakítani a rendszer éjszaka.

Felülről lehúzva az értesítések érhetőek el, alulról felfelé pedig a gyorskapcsolók, amelyeknek a sorrendje testre szabható.

A teljes menürendszer átáll sötétre, néhány ZUK által készített alkalmazás is, erről néhány képernyőkép.

A telefon egyik különlegessége a U-Touch névre keresztelt home gomb, amely nem csak ujjlenyomat-olvasót tartalmaz, hanem 1-2 érzékelőt is, így nem csak nyomásra, hanem érintésre és jobbra-balra söprésre is reagál.

Az oldalra söpréssel az alkalmazásaink között váltogathatunk, míg a többi funkciója testre szabható.

A rendszer egyelőre csak kínaiul és angolul tud, ha nem egyedül leszek Z2 tulaj a fórumon, és ha lesz érdeklődés, akkor vállalom a fordítását, hogy magyarul is elérhető legyen a közösség számára.
Persze nem garantált, hogy a ZUK is beleteszi (persze meg kell próbálni velük is lebokszolni), de legalább akkor custom ROM formájában a saját anyanyelvünkön használhatjuk a ZUI-t.

Bloatware nem sok van a gyári rendszeren, ami van, az is törölhető. Egyedül az App center, a Weather és a Safecenter nem törölhető.

A Google Play telepítése gyerekjáték az App centerből, valamint a ContactSync és a CalendarSync is telepíthető onnan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.