2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!

Jól össze van rakva, szép, erős, kiváló az akkumulátora és nagyon jó support van mögötte.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, kijelző

A Z2 egy igencsak érdekes készülék, nem csak a kompaktsága miatt, hanem azért is, mert nem áll be a manapság divatos fémházas készülékek sorába, hanem üveg hátlapos és üvegszálas keretet használ.
Ami vicces, hogy a készülékházon belül pedig telepakolták fémmel a jobb hőelvezetés és a nagyobb merevség érdekében.

[/L]

A telefon az SPEmall-tól érkezett, szűk két héttel a rendelés után már csengetett is a futár a kütyüvel a kezében.

Szokás szerint nagyon komolyan becsomagolták. Biztos ismeritek az érzést, amikor olyan, mintha 1 kilométer bubis védőcsomagolás lenne rátekerve a dobozra. Csak tekered, tekered, de sohasem ér véget..... aztán egyszer csak megpillantod a dobozt, amire annyira vártál!
Egy nagyon kis szolid dobozban érkezett, semmi csicsa.

A doboz tartalma:

- a telefon,
- Type-C kábel,
- töltő,
- kínai garanciapapírok és útmutatók.

Járt még hozzá a bolt jóvoltából egy szilikontok, egy edzett üveg kijelzővédő, és egy EU-átalakító a töltőhöz

Amikor először a kezembe vettem a telefont, akkor feltűnt, hogy picivel vastagabb, mint a Le 2 Pro, de egyáltalán nem zavaró mértékben, csak meg kell szokni. (Ekkora akksinak egy ilyen pici készülékházban kell a hely.)

A hátlap üveg, szép fényes, de egyben csúszós is. Ha egy picit is lejtősebb helyre tesszük, akkor bizony a gravitáció hatását elég szépen megfigyelhetjük, ugyanis a telefon szép lassan elindul a saját útjára. Ezért egy szilikontok használata mindenképpen javasolt, így legalább nem fogjuk a szép üveget eltakarni, de megóvjuk attól, hogy elszökjön a telefon egy figyelmetlen pillanatunkban.

Az előlapon alul a U-Touch gomb, felül a hangszóró, balra tőle a rejtett proxy szenzor és a kamera található, jobbra pedig a szintén rejtett értesítő LED (csak fehéren villog).

A hátlapon található a bal felső sarokban a kamera, mellette a LED (single) és egy zajszűrő mikrofon.
A telefon alján található még a mono hangszóró (szerintem nagyon szépen szól), egy Type-C, egy 3,5 mm jack csatlakozó, valamint a mikrofon.

A hangerő kezelőgombjai és a bekapcsológomb a keret jobb oldalán felül helyezkednek el. Nem lötyögnek, nem zörögnek, kellemes tapintásúak és jó a nyomáspontjuk.

A telefon a gyárilag egy egész jó matt fóliával van ellátva, a képeken jól látható. A kijelzője nagyon éles, hála a FHD felbontásnak. A színek teljesen rendben vannak, gyárilag a szokásos 3 színhőmérséklet közül lehet választani. A betekintési szögek minden irányból nagyon jók.

Sajnos fényerőt nem tudok mérni, de szerencsére ezt már megtették mások, így szeretném mellékelni azt a táblázatot.

Forrás

Nézzük, milyen a kezelőfelület!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.