2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!

Jól össze van rakva, szép, erős, kiváló az akkumulátora és nagyon jó support van mögötte.

[ ÚJ TESZT ]

Akkumulátor, összegzés

A telefont egy 3500 mAh kapacitású aksi látja el. A kijelző méretéből és a Snapdragon közepes étvágyából egy nagyon jó eredményre számítottam.

Első töltés után készítettem a képernyőképeket. Sajnos mostanában rengeteget dolgozom, ezt a tesztet is nehéz volt beszorítanom a munkák közé, így nem sok időm van nyomkodni a telefont. Ennek köszönhetően viszont azt is láthatjuk majd a képernyőképekből, hogy az alapjárati fogyasztása is nagyon baráti a ZUK-nak.

Az értesítések időben jönnek így is, nem lövi ki a rendszer a háttérben a prioritásként beállított alkalmazásokat, az ujjlenyomat-olvasó is egyből reagál, tehát semmi varázslatot nem tesz a rendszer, hogy tovább maradjon életben.

Ez még is működik. Kijelenthetjük, hogy a ZUK ügyesen bánik az akksival.

Jól látható, hogy több, mint két nappal a töltés után 5,5 óra képernyőidővel dugtam töltőre megint a készüléket. 1 SIM, folyamatos WiFi kapcsolat, automatikus fényerő, alkalmanként Bluetooth, kamera használata. Főként böngészni szoktam, emailezni, facebookozni, ilyesmik.
Ha több szabadidő állna a rendelkezésemre, akkor biztos vagyok benne, hogy egy nap alatt 6,5-7 óra SoT is meg lehetne. CM13 mellett pedig még ettől is jobb üzemidőket látok a külföldi fórumokon.

Elérkeztünk a bemutató végére. Azt hiszem, hogy kijelenthetem, hogy sikerült jól választanom. Ez a telefon nagyon rendben van. Jól össze van rakva, szép, erős és nagyon jó support van mögötte.
A U-touch gombot nagyon szeretem, a hardvert és az üzemidőt pedig még annál is jobban. A kamera számomra egy picit visszalépés a Le 2 Pro után, de szerintem itt még szoftveresen fognak pofozni rajta, valamint nálam nem elsődleges szempont, mert még hobbifotósnak is gyenge vagyok. :D

A telefon jelenlegi ára 270 $, azt hiszem, hogy minden centjét megéri, valamint ebben az ársávban ilyen méretben nincs konkurenciája a kínai piacon. Sokan hiányolják a B20-at belőle, hát az valóban nincs, nálam nem volt szempont. A nagy tesó, a Z2 Pro már B20-as, de én úgy gondolom, hogy nem ér meg majd' 200 USD felárat ehhez a készülékhez képest.

Nálam ez a készülék ajánlott értékelést kap:

A cikk bemutató része itt véget ért, köszönöm a figyelmet!
A következő oldalakon következnek a telepítési útmutatók, Bootloader nyitás, TWRP telepítés, custom ROM-ok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.