2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ZTE v5 Red Bull - pengébb, mint valaha

A gyártó annak idején nagyot villantott a Blade-del: egy kategóriával fentebbről emeltek át a megfizethető szintre készüléket, amely egyből sláger lett. Déjà vu?

[ ÚJ TESZT ]

Kamera

A hátlapi kamera 13 megapixeles képek készítésére alkalmas, autofókusz és LED-es villanó rásegítéssel. Egy f2.2 Sony Exmor RS BSI CMOS érzékelővel van dolgunk, ami papíron nagyon korrekt minőséggel dolgozik. A videókat maximum 1080p@60fps sebességgel rögzíthetjük, ugyanakkor a HFR mód segítségével 480p@120fps filmeket rögzíthetünk. Az előlapi kamera ismeretlen típusú, de jó minőségű, 5 megapixeles felbontású.

Mint az imént írtam, papíron nagyon korrekt minőséggel dolgozik. A valóságban ehhez komoly szoftveres rásegítés is szükséges, megfelelően kell beállítani és feldolgozni a kamerát és az attól kapott képi információkat. Talán a béta szoftvernek köszönhetően (kínai tulajok visszajelzései alapján), a gyári kameraalkalmazással lőtt képeket teljes méretben megtekintve nagy zajt fedezhetünk fel a sötétebb részeken, illetve ha bekapcsoljuk a "wavelet denoise" funkciót, akkor (szintén 1:1 méretben) ezt a zajt - no meg az egyéb részleteket - szépen összemossa, és egy modernkori Van Gogh-ot kapunk. Az alábbi két képen ezt láthatjuk:

kattintásra eredeti nyílik

Bár az EXIF adatok alapján ISO100-on történt a felvétel, a záridő rendkívül alacsonynak tűnt. Egy gyors kísérletet tettem a Camera FV-5 alkalmazás segítségével, manuálisan ISO100-ra állítva. Itt ki is bukott, hogy a gyári kamera a valóságban ISO400/800 körül dolgozik... remélem, a végleges verzióban ezen is reszelnek, mert ugye a fényképezést eléggé kiemelik a reklámjaikban.

ISO100 - Camera FV5 - rossz idő...

ISO200 - ISO400 - ISO800 - ISO1600 képek kattintásra.

Makró módot szintén a fent említett alkalmazással teszteltem:

Rendelkezésünkre áll még éjszakai módban egy ún. Enhanced mód, egy elég stabil kézzel szép éjszakai városképeket készíthet mindenki, aki erre érez késztetést. Összességében kikapcsolt "wavelet denoise"-zal és manuálisan állított ISO mellett a gyári alkalmazás is elfogadható képeket készít, részben a béta szoftvernek köszönhetően. A zaj eltüntetésére inkább az ingyenes IrfanView-ban található Median-filtert ajánlanám, ha valaki mindenféleképpen akar dolgozni rajta.

2014.12.10: Az 1.15-ös frissítéssel komolyan belenyúltak a képalkotásba, jelentős javulás tapasztalható az AUTO módban lőtt fényképeknél! Megfelelő ISO értékeket választ és a zajosodás is nagyot csökkent.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ZTE Axon Elite - ligában játszik

    A 2015-ös berlini IFA-n mutatták be a piaci eladások javítását célzó új Axon szériát, melyet az ázsiai és amerikai piacok után immár Európának szántak.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.