2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Zopo C2

Egy véletlen folytán a W8 tesztje után néztem bővebben körül a "kínai piacon" és találtam rá.

[ ÚJ TESZT ]

Bekapcsolás után

Az első bekapcsolás után szinte egy rögtön használható telefont kaptam, ugyanis egyetlen egy felesleges kínai szoftver sem volt a telefonon. A kártyám mérete miatt csak a második SIM foglalatot tudom használni, de tökéletesen működött elsőre így is minden.

A rendszer 4.2.1, egy az egyben a ZP980-as készülék rendszerét kapta, olyannyira, hogy a beállítások/A telefonról menüben a modellszámhoz is ZP980-at ír.

Sehol egyetlen leírásban eddig sehol nem találtam arról információt, hogy a C2 és a ZP980 között lenne bármi más különbség, mint a ROM méret.
Feltételezem, hogy ha a rendszer teljesen azonos, akkor a mögöttes hardvernek is azonosnak kell lennie.

A magenta szolgáltatót használom, a kártya berakása után rögtön felismert minden beállítást és használható volt.

A Google fiókot is zökkenőmentesen sikerült beállítani és használni.
A leírás alapján mind a két foglalatban képes 3G-t használni. Ez így is van, mivel a micro SIM foglalat az elsődleges és a „sima” SIM foglalat a másodlagos. Csak a másodlagos foglalatot használom és így is tökéletesen működik a 3G.

A telefon "térereje" szerintem jó, ugyanis egy Samsung Galaxy S Plus volt, amit használtam előtte, és nagyjából megegyezik a két telefon használhatósága e szempontból.
Ami viszont sokkal jobb a Samsunghoz képest, az a WiFi, jelentősen erősebb ugyanis a Zopo WiFi jele. Ott ahol a Samsung már eldobta a WiFit, ennél még mindig van 1-2 jel.

Maga a rendszer jó, ugyan nem hibamentes, de jó és használható. Túl sok új dolgot nem találok benne az elődhöz (4.1) képest. Ebben már van többujjas vezérlés, pl. ha az állapotjelző sávot egy ujjal húzom le akkor a szokásos eseményeket lehet megtekinteni, ha viszont két ujjal húzom le, akkor gyors beállításokat ki és be kapcsolgatni.

A SIM beállításoknál be lehet állítani, hogy melyik SIM-et használja telefonáláshoz vagy üzenetküldéshez. Ezt sajnos nem tudom tesztelni, mert nincs micro SIM kártyám, de feltételezem, ez a menü nem sokat változik a többi kétkártyás modellhez képest.

Megtalálható ebben a készülékben is a kínai telefonoknál tipikus be-/kikapcsolás ütemezése is.

Van azért néhány apróbb bosszantó hiba, de ezt leginkább nem a telefon hibájának tekintem, hanem a rendszerének, amit remélem azért a későbbiekben javítanak. Megesett már, hogy elfelejtette bekapcsolni a kijelzőt hívásnál és csak egy akksikivétellel tudtam helyrebillenteni.

A memória használat se túl optimális, mert simán megeszi a 7-800 MB-ot is. Több helyen is olvastam már, hogy tipikus probléma néhány telefonnál a 3G eldobása. Valóban tapasztaltam, hogy a 3G-t olykor eldobja, de szerencsére ez még nagyobb gondot nem okozott, csupán csak annyit, hogy átváltott mobilnet közben EDGE-re.

A processzor egy MT6589-es QuadCore, amely 1,2 GHz-en fut, szerintem kellően erős, ugyan én nem használom játékra, de az eddigi használat során nem tapasztaltam lassulást, simán, gördülékenyen működik.

Az Antutu teszten 11592 pontot kapott, mindenki döntse el, hogy ez kinek mire elég.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.