2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Xiaomi Router 4

A Xiaomi tetszetős routere gigabites sebességgel bír és az új MiNET protokoll kezelésére is képes.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Mindent összevetve, a routerrel maximálisan meg vagyok elégedve, kiváló sebességet nyújt mind vezetéken keresztül, mind vezeték nélkül. A beállítási lehetőségek sokrétűek, vannak jól átgondolt, hasznos extra funkciói is. A router egyetlen, lefele néző állapotjelző LED-del rendelkezik, ami ha minden rendben működik, akkor folyamatosan kéken világít, sötét szobában sem zavaró mértékben (nem is a LED-et látni közvetlenül, hanem inkább a fény visszaverődését a polcról).

Hátrányai közé sorolnám, hogy erre a modellre nem került USB-csatlakozási lehetőség, és bár ez nálam nem volt szempont, de sokakat talán az USB-port hiánya tarthat vissza a router megvásárlásától. Jelenleg a kezelőfelület nyelve kínai, de ez a közeljövőben egy frissítés alkalmával bármikor változhat és bekerülhet az angol nyelv is, de mint korábban írtam, a Google fordító elvégzi nekünk a szükséges fordításokat és így is problémamentesen beállítható a router.

Összehasonlító táblázat

A router a legtöbb kínai webshopból megrendelhető, nagyjából 10 000 forintnak megfelelő összegért már hozzájuthatunk egyhez.

A képek forrása: [link]

Azóta történt

  • Mercusys MW325R router

    A könnyű használhatóság és a szerény költségvetés miatt esett a választásom erre a filléres Wi-Fi routerre.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.