2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Redmi Note 3

Nagyon kíváncsi voltam a SOC képességeire: nem kellett csalódnom a Helio X10 tényleg hasít, ahogy kell!

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, Fényképezőgép

Zene és videó lejátszás

Eddig - illetve a Redmi 2 Pro-ig - zenelejátszóból a Google sajátját használtam, videó lejátszóból pedig az MX playert. Aztán a Redmi 2-vel elkezdtem a saját, MIUI-s lejátszót használni és nem csalódtam benne. Annyira bevált, hogy erre már le sem töltöttem egyik fent említett variánst sem. Mivel itt némileg korlátozott a tárhelyem - főleg a játékaim miatt - ezért nem tudok annyi zenét és videót magammal cipelni, amikor még a 16 GB háttértár mellé még egy 16 GB-os kártyát is raktam. Azért a kedvenceimet felraktam, illetve egy-két film is jutott.

A zene lejátszója hozza a megszokott minőséget. Lehet szimplán számokat lejátszani, de lehet válogatni a mappák között. Lejátszás közben mutatja az albumborítót és egy csomó beállítási lehetőségünk van.

A videó lejátszással sincs semmi gond, már ami a DivX formátumot jelenti. MKV fájlokat nem próbáltam eddig, viszont az MP4-nek csak a hangját játszotta le. Az azért zavart, hogy a MIUI által először az online lehetősége ugranak be, és csak ha a stilizált emberfejre bökünk, akkor adja be a helyi videók elérésének lehetőségét. Azt hiszem ezért - de csak ezért - letöltöttem az MX playert, hiszen mint azt korábban is mondtam a MIUI ázsiai verzió - (ezt lehet cserélném magyar verzióra és abban örülnék némi segítségnek).

Természetesen az MX player gond nélkül játszik le mindent. A sebességre sem lehet panasz, folyamatosan történik minden.

Fényképezés

A hátlapon ugyebár egy dupla ledes vakuval megtámogatott 13 Megapixeles fényképezőgép található. A beállítási lehetőségek között egy csomó lehetőség van. Lehet az optikán is állítani, de egyéb - pl. önkioldó - beállítási lehetőség is van.

Természetesen pusztán a fényképezés közben is lehet váltani HDR mód és normál mód között. Be és ki, valamint automatára lehet állítani a vakut.

Illetve ugyanezek HDR módban:

Az elkészült képekben azért jócskán benne van, hogy nem valami szuper az idő. A színhűséget és telítettséget jónak értékelem, a vonalélességgel - bár lehet csak remegett a kezem - vannak gondok. Remélem egy javító szoftver lesz hozzá. Vagy kipróbálok egy másik kamera alkalmazást. Az viszont biztos, hogy HDR módban csak közeli képeket lehet szuper minőségben készíteni. Ezt lejjebb be is mutatom.

Egy képre montázsoltam ugyanarról a témáról egy normál, egy vakus normál, és egy HDR módban készült képet. Remélem kivehető a különbség.

Én nem igazán szoktam használni a selfie készítés lehetőségét, de egy teszt képet csináltam.

Ez erősen fényviszony függő. De felismerte az arcomat és a koromat is nagyjából eltalálta :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.