2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi Mix 2 - Evolúciós mimikri - Frissítve!

A káva nélküli telefonok világában nem az első a Philippe Starck által tervezett Mix 2, de nem lehet elmenni mellette.

[ ÚJ TESZT ]

Kommunikáció, összegzés

Ha valaki erre a modellre teszi le a voksát, ezúttal nem kell csalódnia. Minden Magyarországon használatos frekvenciát támogat. Igen, a B20-at is. Összesen 43 LTE sáv támogatását nyújtja a készülék, ami azt hiszem bármerre járunk a világban, nem nagyon fog cserben hagyni bennünket. A sebesség hálózattól függően akár 600/100 Mbps is lehet.
Az LTE mindkét SIM esetén adott, viszont ez a készülék is csak dual stand-by képes, így ha valamelyiken beszélünk, addig a másik lelép a hálózatról.

A beszélgetésért felelős hangszóró újra normál hangkeltőt kapott az előd piezoelektromos megoldásával szemben, ami megfelelő hangminőséget, és korrekt hangerőt is hozott magával. A túloldalról sem panaszkodott senki, hogy nem hallana megfelelően.

Érdemes megjegyeznünk, hogy jelenleg több ország, több szolgáltatójával gondok akadtak a 4G hálózatok kezelésével (itthon a Telenor érintett), ugyanis ha a telefon 4G hálózaton lóg, nem tudunk hívást indítani, vagy fogadni. Valószínűleg szoftveres problémáról van szó, amit remélhetőleg minél előbb javítanak majd.

A Bluetooth 5.0 (A2DP, LE), aptX nincs. A GPS a földi routereken és antennákon kívül Glonass és Baidou holdakkal kommunikál, méghozzá gyorsan. A szobám közepén nagyjából 5-10 másodperc kell neki a 3-5 méteres pontossághoz.
A WiFi 802.11 a/b/g/n/ac-s, dual-band, WiFi Direct és hotspot is van. A vezetékes kapcsolat csak 2.0-ás, MTP, OTG képes, és jack híján az analóg hangkimenetért is felel. NFC természetesen adott, az infra viszont sajnos kimaradt.

Az akkumulátor is kisebb lett az elődhöz mérten. A 3400 mAh-s telep ugyanakkor így is elég sokáig tudja ellátni a készüléket. Otthoni környezetben WiFi kapcsolat mellett, aktív használattal – ami internetezést, videók nézését, játékok letöltését és próbálgatását, Facebook, Instagram és Gmail használatát jelenti többek között – több mint 7 órányi kijelzőidőt tudtam összehozni vele.
A hétköznapi forgatagban napjaim nagy részét gyér lefedettségű helyen töltöm, ahol a két SIM használata mellett nagyjából 40%-ot el is dob a rendszer az életben tartásra, mégis ~2 órányi Bluetooth kapcsolaton keresztüli zenehallgatás, és 4-5 óra kijelzőidő így is belefér.
Ha valaki spórolósabban használja, talán másfél-két napot is kihozhat belőle.

Összegzés

A Mix 2 az előd hiányosságait igyekezett pótolni, kaptunk normál hangszórót a beszélgetéshez, zsugorodott a mérete, ami többünknek használhatóbb lehet, megkapta a lehető legerősebb hardvert, eláraszt bennünket LTE frekvenciákkal és még folytathatnám a sort, de sok mindenbe nem lehet bele kötni. A kamera a kezdeti betegségek után már ugyan kezd felérni a nagyok szintjére, ennek ellenére még mindig van hova fejlődni, az optika hiányosságait viszont szoftveres oldalról biztosan nem fogják tudni orvosolni, így fotózás terén találunk a piacon jobb választást is.

Ennek fényében, akik a kamerát tartják elsődleges szempontnak egy új telefon vásárlásakor, nekik nem feltétlenül a Mix 2 a legjobb választás, mert bár megeshet, hogy szoftveres dolgokon még tovább csiszolgatnak, de mindenre ez sem lehet gyógyír.
Mindenki másnak viszont csak ajánlani tudom, nem fog csalódni benne. Hatalmas kijelző, gyors hardver, prémium anyagok, és megnyerő design, amivel azért fotózni is lehet, ha nem is világbajnok minőségben.

Barthezz2

A készülék gyors beszerzésében a SPEmall volt segítségemre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.