2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Wadjet Eye Games cyberpunk kalandok

A Wadjet Eye Games cyberpunk tematikájú kalandjátékaihoz szolgálunk egy rövid kedvcsinálóval.

[ ÚJ TESZT ]

Resonance

A Resonance már sokkal "jelenszagúbb" világban játszódik. A cselekmény középpontjában egy tömegpusztító fegyvernek is használható találmány áll, amely természetesen megmentheti, vagy akár el is pusztíthatja az emberiséget. Mint a legtöbb hasonló játék esetében, a sztori itt is egy gyilkossággal kezdődik: különös körülmények között meghal a találmány feltalálója. A történetben négy szereplő, a halott fizikus kollégája, a lánya, egy tipikus "vén róka" zsaru, és egy oknyomozó hacker áll össze, hogy fényt derítsenek az igazságra.

Bár a fejtörők nem fognak túl sok kihívással szolgálni még egy kezdő játékosnak sem, de a játék készítői egy érdekes újítást vittek bele a játékmenetbe. A szereplőink emlékeit úgy használhatjuk, mint egy inventoryt. A hosszú távú memóriánkban fontosabb események, vagy felfedezések kerülnek, amelyeket felhasználva a megfelelő helyen (pl. egy beszélgetés folyamán) előre juthatunk.

A rövid távú memória is rendelkezésre áll, ide mi magunk rakhatjuk el a helyszíneken fellelhető tárgyakat, helyeket, hogy később "használhassuk" őket. Ezen kívül a négy karakter között gyakran egymástól függetlenül tudunk váltogatni, sőt néhol csak úgy lehet továbbjutni, hogy a megfelelő szereplő megfelelő képességét használjuk váltogatva közöttük. Sajnos a fejtörők azonban még ezzel együtt sem tartoznak a játék erősségei közé.

Sok kritika érte a játékot ezen kívül is, a történetben például sok helyen találkozhatunk logikátlanságokkal, meg nem magyarázott anomáliákkal, és a karakterek motivációi is ködösek sokszor. Nekem ennek ellenére tetszett a játék, a készítők jó pár innovatív ötlettel dobták fel a szokványos point and click kalandjátékokhoz képest, a hangulat is a helyén van, megkaptuk a már megszokott retro stílusú grafikát, és a történet végkimenetele is kifejezetten tetszett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.