2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Wadjet Eye Games cyberpunk kalandok

A Wadjet Eye Games cyberpunk tematikájú kalandjátékaihoz szolgálunk egy rövid kedvcsinálóval.

[ ÚJ TESZT ]

Primordia

A Primordia az eddigiektől teljesen eltérő díszletek közt játszódik, főként ennek köszönheti egyedi hangulatát. A játék egy poszthumán, robotok által uralt és lakott civilizációba kalauzol. A főhőst, Horatio Nullbuiltet az kényszeríti egy kalandos utazásra, hogy ellopják tőle az energiaforrását, ami egy robotnak az életet jelenti. Nincs más választása, mint társával, Crispinnel elindulni Metropolba, "az üveg és fény" városába.

A Primordia grafikája a már megszokott retro vonalat képviseli, ám az egyedi hangulathoz sikerült egyedi látványvilágot is kölcsönözni, ráadásul a karakterek (főleg a főhős) megjelenése kidolgozottabb az eddig megszokottnál. A játék zenéje is külön említést érdemel, bár sokaknak fel sem tűnik az aláfestésként szolgáló minimal ambient, nekem különösen tetszett. A párbeszédek is jól lettek megírva, a néhol igen mély és elgondolkodtató dialógusok feszültségét a lebegő robotsegéd poénjai oldják hathatósan - bár ez utóbbi néhol kicsit fárasztó. A fejtörőkről sajnos már nem tudok ennyi jót elmondani, a készítők több ponton beleestek abba a hibába, hogy pixel vadászatra, vagy logikátlan tárgyhasználatra van szükség a továbbhaladáshoz.

A fejtörők sarkalatos pontjai minden kalandjátéknak, de az ebbéli hibákért bőségesen kárpótol a történet, bár a pörgős, fordulatos sztorikhoz szokott játékosoknak csalódást okozhat. A Primordia története a megszokott kalandjátékok történetéhez képest olyan, mint egy régivágású, klasszikus sci-fi egy mai hollywoodi filmhez képest: lassan indul, lassan halad, de annál mélyebb, elgondolkodtatóbb.

A Wadjet Eye játékai közt ez az első, amely vallásfilozófiai témákat feszeget, ebben a robot-civilizációban ugyanis új értelmet nyer a Humanizmus: a robotok vallását értik ez alatt, aminek lényege, hogy az Embert, mint Teremtőt dicsőítik. Azt hiszem egyértelmű, hogy a játék szimbólumrendszerében mi mit hivatott jelképezni. Ahogy egy jövőben játszódó történet is tulajdonképpen a jelenről, úgy egy robotokat középpontba állító sztori is voltaképp magáról az emberről szól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.