2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

voland-féle casemod

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A 2014-es Veletech moddingversenyre épülő gépem alapját egy CoolerMaster Elite 335 ház adja - és sok-sok munka.

[ ÚJ TESZT ]

Második rész

Tervezem továbbá, hogy a DVD írót egy gyári rácsos slot takaró mögé rejtem és egy érintéskapcsoló áramkör révén a takarólemezt megérintve lesz nyitható a DVD író. Ezután az oldallap következett, első verzióként egy fémhálót készítettem, melyet Márk színre fújt:





Időközben, egy új ihlet révén, készíttettem egy sötétített barnás színű plexi oldallapot, melyre a tervek szerint pisztolygolyó lövés nyomok kerülnek majd:



A ház belsejében a táp kábelei méretre lettek vágva valamint harisnyázva lettek a külső dizájnnak megfelelően, fekete-sárga harisnyával:


Itt megjegyezném, hogy képes voltam a táp gyári vezetékeit a nyáklapból kiforrasztani és újakat beforrasztani csupán azért, mert így kontrasztosabbak lettek a sárgával harisnyázott vezetékek (narancsszínű vezetékekkel pótoltam a gyárikat). Moduláris tápról lévén szó, rendelkezik csatlakozókkal, melyek számomra érthetetlen módon fekete helyett kékek és zöldek voltak, szintén kicseréltem őket feketékre:


A moduláris táphoz külön kábeleket kellett készítenem, kapott 3 SATA kábelt: ODD, HDD, SSD (méretre vágva, harisnyázva):


Készülőben van még a videokártya vezetékezése (szintén harisnya+méretre vágás). A házban eredetileg volt pár 3.5"-os slot is a HDD-k részére, ám azt a két konzolt kiszedtem, így elfért a vízpumpa. A HDD-t és az SSD- felül, az 5.25"-os helyeken szereltem be. A csavarmentes szerelésű rögzítő füleket a gyári lila színről sárgára fújtuk:

Az előlapi panel alaplapra csatlakozó vezetékei szintén harisnyákat kaptak:

Készült továbbá 3 ventilátor a vízhűtés mellé, ezek Coolink Swif típusú ventilátorok, élénk neonzöldes színűk a szürkés kerettel nehezen összeegyeztethető a ház új stílusával, így Márk aprólékosan átfényezte őket a rozsdás retro stílusnak megfelelően, a vezetékek szintén méretre lettek (lesznek) szabva és harisnyát kaptak (fognak kapni):

Most következik a kedvencem: a vízhűtő rendszer!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • O.A.C - OpenAirCase

    Nyitott kivitelű számítógépház tervezési folyamata lézervágó berendezésre és casecon versenyre hangolva.

  • Pandora Mod

    Az Avatarért való rajongásom egy Pandora témájú casemod készítésében öltött testet...

  • Ferrari V12 PC és hobbi CNC

    Mindig is szerettem alkotni. Idáig legfőképp autókat építettem. Most másik hobbimmal próbálkoztam.

  • A nagy házmoddolás VI. rész

    Remélem, nem riasztok el senkit se a víztől, se a moddingtól, mert alapvetően mindkettő igen jó móka.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.