2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Vernee Mars Pro – a profi

Mobiltelefon fémházba csomagolva, minőségi kidolgozással, 6 GB RAM-mal felszerelve, baráti áron.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Vernee Mars Pro két SIM kártyát képes egyszerre kezelni. Egy nanoSIM és egy microSIM, vagy egy nanoSIM és microSD kombinációban. Mindkét SIM kártyával tudjuk a 4G-s hálózatot használni dual standby technológiával, vagyis a két SIM kártyát alaphelyzetben használhatjuk egyszerre, ám ha az egyikről telefonálunk, akkor a másik inaktív lesz. A beszélgetési hangminőség jó, nem volt panasz a másik oldalon és zajos környezetben is érteni lehetett a másikat.

Támogatott frekvenciák:

– 2G: GSM 1800MHz, GSM 850MHz, GSM 900MHz
– 3G: WCDMA B1 2100MHz, WCDMA B8 900MHz
– 4G LTE: FDD B1 2100MHz, FDD B20 800MHz, FDD B3 1800MHz, FDD B7 2600MHz

A kétcsatornás WiFi modem 802.11a/b/g/n szabványú, kiváló érzékenységű, Direct és hotspot támogatással. Bluetoothból 4.0 jár A2DP-vel, az USB 2.0-s Type-C csatlakozással, MTP-vel és OTG-vel. A navigáláshoz az A-GPS mellett a GPS, a GLONASS és a BeiDou műholdak bevethetők, villámgyorsan pozíciót fog, és a jelet stabilan tartja. A képen látható szenzorok találhatóak a készülékben.

A unibody házba egy 3500 mAh kapacitású Lithium-Polymer akkumulátort építettek be. Hála az igen energiatakarékos lapkakészletnek és a jól optimalizált rendszernek, a telefon átlagos felhasználás mellett két naponként igényelte a töltő csatlakoztatását. E-link módban nyerhetünk pár óra pluszt, de akár a három napos üzemidő is összejöhet. A szokásos metódus szerint, a készülék 20-ról 100%-ra 64 perc alatt töltött fel, MediaTek Pump Express Plus 3.0 gyorstöltési technológia használatával. Két órányi YouTube videónézés alatt 22%-ot merült a telefon.

Hogy mit kapunk a pénzünkért?

Kezdjük az előnyökkel:

A Vernee egy minőségi anyagokból, remekül összerakott, erős, modern, és nem mellékesen takarékos hardverrel rendelkező telefont rakott le az asztalra. Szoftveres téren az optimalizált, tiszta Android Nougat rendszer, amelyre rendszeresen érkeznek frissítések, szintén erős pont. Az ujjlenyomat olvasóval kapcsolatban voltak fenntartásaim, de kellemesen csalódtam. Meglepően jók a kamerás képességek, adott a B20-as 4G/LTE, a jó GPS, a gyorstöltés, és korrekt üzemidő.

Hátrányok:

Pár hasznos funkció kimaradt a szoftverből, remélhetőleg ezt a gyártó frissítéssel pótolja majd. Az előlapon lévő kamera elég gyenge, megrögzött szelfi mániásoknak nem jó választás. Az alsó káva viszonylag nagy, rakhattak volna ide három kapacitív kezelőgombot (természetesen háttérvilágítással). A RAW (DNG) támogatás bekapcsolása után a kamera alkalmazás összeomlott, így inkább ezt ne kapcsoljuk be.

A megvásárláshoz 180 USA dollárt kellett leszurkolni a GearBest kasszájába, ami mindösszesen 46000 Ft. A plusz járulékos költségek megfizetése után is 50 ezer forint alatti összköltséggel, 10 munkanapon belül kézben is volt a telefon. Úgy gondolom ezért az árért ez egy jó ajánlat. A készüléket, amely kicsit több, mint egy hetet töltött nálam már átadtam az új tulajdonosnak. Egy elhalálozott Huawei P8-at váltott le, eddig nagyon tetszik neki.

A teszt elkészülte után, megérkezett az első OTA frissítés. Javítottak a kamerás képességeken, a RAW (DNG) mód használható, valamint optimalizálták a rendszer működését. A gyártó oldaláról közvetlen letölthető, vagy a készüléken keresztül, OTA frissítés formájában.

Azóta történt

  • Elephone P8 – a telefon

    A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.