2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Metal 4G bemutató

A reklámszöveg szerint a prémium érzést szeretné elhozni a lehető legjobb áron a középkategóriába is.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver, szoftverezettség

Az Ulefone Metal 4G - be egy 64 bites, 28 nanométeres csíkszélességű MediaTek MT6753 chipsetet szereltek. Az ARMv8 utasításkészletű processzorban nyolc darab 1,3 gigahertzre skálázott Cortex-A53 mag dolgozik, a grafikus feladatokban a Mali-T720MP2 IGP segít. A rendszermemória mérete 3 gigabájt, tárolóegységből pedig 16 gigabájt jut, amiből 12 gigabájt használható fel, microSD kártyával a bővítés lehetséges. A kártyát elsődleges telepítési helynek is lehet formázni (Adoptable Storage).
A HD felbontású megjelenítő és ez a hardveres összeállítás jó párosítás, ezt már több telefon esetén is tapasztaltam. Ennek megfelelően a rendszer sebessége és reszponzivitása, valamint a stabilitás is tökéletesen megfelelő. A játékok futtatását nem teszteltem, de a lentebb lévő videóban látható a játékteljesítmény felmérésére szolgáló Real Racing 3 futtatásáról is részlet, amiben jól teljesített a Metal.

A teljesítmény-tesztben elért pontszámok az alábbi képeken láthatók.

A készüléken az Android 6.0-ás verziója fut vegytiszta állapotban. Mit is jelent ez? Ahogy azt a Google megálmodta a Nexus telefonokra, Play Áruház telepítve van, ami kell pluszban a felhasználónak azt letölti. Pluszban csak a Gmail és a Térkép alkalmazás van gyárilag installálva. A friss Marshmallow Android verzió nincs teletömve bloatware kategóriába tartozó alkalmazásokkal, amit a legtöbb ember úgysem használna. Véleményem szerint ez így Tutto perfetto!

A szoftver tartalmazza az összes újítást, ami az Android 6.0-ban debütált, megkapjuk többek között az újragondolt alkalmazásengedély rendszert, az Adaptive Storage funkciót és az energiatakarékos Doze-t. Az Adaptive Storage lényege, hogy készülék belső memóriáját és a MicroSD kártya kapacitását egybe lehet olvasztani, így már nem kell többé aggódni, hogy nincs elég tárhely. A Doze pedig korlátozza az appok hálózati hozzáférését és a számításigényes feladatokat, ezáltal javítva az üzemidőn, de ez csak akkor működik, amikor nem használjuk a készüléket.
Az Ulefone azért eszközölt némi változtatást és adott pár hasznos extrát is a mályvacukorkás rendszerhez. Átdolgozták a beállítások menüt olyanra, amit először 2014-ben a nagynevű koreai gyártó Galaxy S5 készülékén láttam. Az első gondolatom az volt, a teszt véget ért, itt a telefon megbukott, de pár perc használat után megváltozott a véleményem pozitív irányba. Az ikonos rendszer négy fő csoportba elosztva egyszerű és jól átlátható, nem is rossz ez.

A hasznos extrák között kapunk például mozgásvezérlést, amikor is elég csak a kezünket a szenzor előtt elhúzni és tudunk lapozni a galériában vagy zeneszámokat továbbléptetni a képernyő összemaszatolása nélkül.

Elérhető a dupla koppintásos kijelző felébresztés, vagy ha valaki hív minket, a fülünkhöz téve a telefont fogadhatjuk egyből a hívást. Szintén hasznos a telefon csörgésekor, vagy az ébresztő bekapcsolásakor a lefelé fordításos némítás. A lezárt kijelzőre rajzolt szimbólum alapján egy funkció azonnali indítása látványos, ám energiapazarló is. A Smart Float Window funkció (lebegő ablak) egy kis pont a képernyőn, amire rábökve a leggyakrabban használt alkalmazásokat érhetjük el - sok felhasználónak hasznos lehet.
Lehetőségünk van még egyéni betűtípust is beállítani, extrákból tehát jutott bőven.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Vernee Thor okostelefon

    Egy vadonatúj telefon gyártó lépett be a piacra nagy robajjal, mennydörgéssel, melynek már az első készüléke is nagy vihart kavart.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • Ulefone Tiger - kölyök tigris

    Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.