2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Ulefone Armor 6E – leégés kizárva

Vérbeli strapatelefon, mely meggyőző hardveres, multimédiás és adatkommunikációs képességekkel rendelkezik.

[ ÚJ TESZT ]

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Az Ulefone Armor 6E SIM tálcájába két nanoSIM, vagy egy nanoSIM és egy microSD kártyát helyezhetünk. Természetesen minden hazai LTE sáv támogatott, így a B20-as 800 MHz-es LTE sáv is, valamint a Dual VoLTE támogatás is adott. A beszélgetési hangminőség jó, a vonal minkét oldalán jól értettük egymást, és a hangerővel sem volt gond.

A kétcsatornás Wi-Fi modem jó vételi minőséggel rendelkezik. A Bluetooth kapcsolattal nem tapasztaltam semmilyen fennforgást, remekül megértették egymást a kedvenc Xiaomi órámmal. A GPS-képességekkel sem volt gond, 100 kilométeres távon az iGO Navigationt használva kiválóan navigált. Egy rövidebb erdei túra alkalmával, az iránytűvel való tájékozódás is sikeresen tesztelve lett.

Szenzorokból pazar az ellátmány, UV érzékelővel és légnyomásmérővel nem sok telefon büszkélkedhet! Az NFC és a Google Pay fizetési mód támogatása szintén hatalmas tapsot érdemel, bár az utóbbi fizetési opció Magyarországon még nem működik. A remek felhozatal megkoronázása egy infra szenzor lehetett volna, a TV és a klíma távirányító kiváltására például.

A hátlap alatt található, 5000 mAh kapacitású Lithium-Polymer akkumulátor az én használati szokásaimmal, 20%-ra két nap után merült le, átlagosan 7 óra bekapcsolt kijelzővel. Kétórányi YouTube videónézés alatt 11%-ot merült a telefon. A Work 2.0 battery life tesztben 10 óra 48 perces eredményt produkált. A junior tesztelőm kezében átlagosan 12 óra alatt, 6 órás kijelzőidőkkel 66%-ot csökkent a töltöttség.

Energiával feltölteni, 19-ről 100%-ra, 147 perc alatt lehetett, a MediaTek Pump Express technológiáját támogató gyári töltőfejjel. A 10W Qi vezeték nélküli töltés is támogatott, melynek jelen esetben hatványozottan van értelme. Az USB portot takaró vízzáró gumi fedelet nem kell eltávolítani az akkumulátor feltöltéséhez, így az egy idő után nem fog leszakadni, majd elveszni. A Xiaomi 20W-os vezeték nélküli töltőjét használtuk erre a célra, a töltési idő ez esetben megduplázódott.

Az Ulefone Armor 6E a legmagasabb védelmi minősítésekkel ellátott vérbeli strapatelefon, amely extrém körülmények közepette sem fog cserbenhagyni bennünket. A Helio P70 hardveres teljesítménye meggyőző, az extra funkciókban bővelkedő Android 9 is szépen fut. A multimédiás és kiemelkedő adatkommunikációs képességekre sem lehet panasz, ahogyan az üzemidőre sem.

Hátrányként a dedikált kamera gomb és a 3,5 mm-es jack csatlakozó hiány róható fel, bár egy túlélő telefon esetében a plusz nyílások csak a beázás veszélyét erősítik. Maradjunk inkább a modern vezeték nélküli megoldásoknál, az akkumulátor feltöltése töltőpadon keresztül és Bluetooth kapcsolaton keresztüli zenehallgatás nekem speciel nagyon bejön. A szoftverben a plusz okosságok rendkívül béna fordításával az első beállítások után úgy sem fogunk találkozni, ezen lépjünk túl.

Az Ulefone Armor 6E az ingyenes EU Priority Line (DPD) szállítást választva, amely vám- és áfamentes küldést biztosít, most 220 USA dolláros áron – ami biztosítással együtt nagyjából 66 ezer forintnak felel meg – vásárolható meg.

Azóta történt

  • Ulefone Armor 3W - a túrakirály

    A célcsoportnak jól fog jönni, hogy az Ulefone Armor 3W mellőz minden erőltetett, manapság divatos dolgot.

  • Ulefone Armor 8 Pro

    Jobb vízállósággal valamint hibátlan Bluetooth-szal elsődleges készülékké válhatott volna. Szubjektív cikk!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.