2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nubia Z7 mini - Újabb gyöngyszem Kínából

Két hét használat után nem csalódtam a készülékben: külsőre nagyon dizájnos, belülről kellően erős, a ROM friss.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

A készülék kellemes tapintású minőségi érzést kelt. A hátlap fehér műanyag, amely szorosan illeszkedik a készülék házához.

A hátlap eltávolítása után férünk hozzá két micro SIM foglalathoz és a microSD foglalathoz. Ezzel ki is merültek a lehetőségek, ugyanis az akkumulátor nem eltávolítható, csak szerviz által.

A hátlapon a Nubia felirat olvasható, meglehetősen érdekes, de szerintem dizájnos betűkkel, ezüst és piros gravírozással. A hátlap tapintása kellemes, de sajnos az ujjlenyomatokat eléggé gyűjti.

A telefon alján balra eltolva található a szokványos micro USB konnektor.

Első pillanatra még érdekesnek is találtam, hogy eltolva és nem pedig középen található a konnektor, ám de sok olyan autós telefontartó van, amelyek a két oldalán támasztják meg a telefont helyet hagyva középen a töltő csatlakoztatására. Sajnos ez ennél a típusnál nem használható, mert pont ott támasztja meg a tartó, ahol a töltőt csatlakoztatnák, ezzel lehetetlenné téve a töltést.

A jobb oldalon kapott helyet a három fizikai gomb. Ebből kettő a hangerő szabályozó és egy pedig a ki és be kapcsoló gomb. Pont megfelelő és határozott a gombok nyomásérzete.

Felül találjuk a headset csatlakozóját, amely a klasszik 3,5-es jack csatlakozó. Azt sajnos meg kell jegyeznem, hogy füles nem járt a készülékhez, amit kicsit hiányoltam.

A kijelző egy FULL HD IPS panel, amely valóban nagyon szép és megfelelően olvasható még napsütésben is.

A kijelző alatt található három kapacitív gomb is. A középső gomb a szép kis piros karika lenne a másik kettő nincs jelezve, illetve, amikor megérintjük, egy rövid ideig két kis piros pötty világít. Nekem újdonság, hogy a két gomb funkciója szoftveresen felcserélhető.

A középső piros kör nem csak a gomb helyét jelzi, hanem ez szolgál az értesítések jelzésére is. Mégpedig amikor üzenetünk illetve elmulasztott hívásunk van szépen, de diszkréten pulzálni kezd. Megjegyzem, nekem nagyon tetszik, brutálisan dizájnos megoldás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.