2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, kijelző

Kezdjük talán azzal, hogy ennyi pénzért senki ne várjon díjnyertes dizájnt, de azért egyáltalán nem néz ki rosszul a THL mobilja, simán felveszi a versenyt a legtöbb középkategóriás készülékkel. A ház egy erősebb fajta műanyagból készült, jól össze van rakva.

A telefon pontos fizikai mérete 152 x 77,3 x 8,5 mm, ami teljesen átlagos ekkora kijelző méret mellett, tömege 182 gramm.

Az 5,5 hüvelykes HD (1280x720 pixel) felbontású IPS panel 267 ppi-s képpontsűrűséggel rendelkezik. Az alacsony felbontás csak akkor tűnt fel mikor egy másik 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású mobilon néztem meg ugyanazt a képet, szóval nem vészes. Az már vészesebb, hogy csak két ponton érzékeli az érintést, gyors és gépírók kíméljenek.

Plusz védelmet nem kapott a kijelző, meg kell elégednünk a kijelzővédő fóliával. A maximális fényerő jó, ezért napsütésben is megfelelően láthatók a tartalmak. A kontrasztarány viszont alacsony, de ezen a MiraVision menüpont alatt állíthatunk, ahol a telítettség, a kontrasztok, az élesség és a színhőmérséklet is finomhangolható.

A Redmi 3S esetében a készülékház fémből készült, az összeszerelés minősége hibátlan, a magnézium ötvözet váz nem recseg-ropog, prémium minőség.
A készülék méretei 139,3 x 69,6 x 8,5 mm, tömege 144 gramm. Ezekkel a méretekkel nagyon kényelmesen fogható, a lekerekített íveknek hála a készülék tökéletesen a tenyérbe simul, abszolút alkalmas az egykezes használatra.

Az 5 hüvelykes, szintén HD felbontású IPS LTPS panel 294 ppi-s képpontsűrűséggel rendelkezik.
Sajnos itt sem kapunk Gorilla Glass védelmet, ezért ajánlott egy védőfólia beszerzése.
Az érintésérzékeléssel nincs gond, egyszerre maximum 5 ujjat képes kezelni.

A kijelző nem tükröződik, betekintési szögek jók, megjelenítendő színek élénksége rendben van, a fényerő elegendő. Színhőmérséklet állítására itt is van külön menüpont.

A T9 Pro előlapján fent az 5 megapixeles frontkamerát, a beszédhangszórót, fény- és távolságérzékelő szenzort találjuk, az értesítési LED kimaradt. Lenti részre érintőgombok nem kerültek, így a kijelzőből vesznek el néhány sornyi pixelt a rendszer kezeléséhez szükséges virtuális billentyűk, amikor nincs szükségünk a használatukra, akkor gond nélkül eltüntethetjük a fölösleges sávot.
A hangerőszabályzó és bekapcsoló gomb jobb oldalra került, nyomáspontjuk megfelelő, nem lötyögnek. A készüléket egy körbefutó világoskék csíkkal dobták fel.
A Xiaomin az előlapon felül a fénymérő, a közelségérzékelő, az 5 megapixeles kamera és a beszélgetési hangszóró található, alulra pedig az alkalmazásváltó, a kezdőképernyő és a vissza érintőgomb került, háttérvilágítás nélkül. Az aprócska értesítési LED az alkalmazásváltó alatt kapott helyet.
Itt is a jobb oldalra helyezték hangerőszabályzó és bekapcsoló gombokat. Baloldalra került a SIM-tálca, ami egy micro és egy nanoSIM kártya, vagy egy microSIM és egy microSD kombinációban használható.

A THL készülékházának tetejére került a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, alul pedig microUSB port üldögél a monó hangszórók és a mikrofon között.

A levehető műanyag hátlap alatt kapott helyet a cserélhető 3000 mAh akkumulátor, a két microSIM slot és a microSD foglalat. Bal oldalt fent a 8 megapixeles főkamera, alatta LED villanó, a szokott helyen az ujjlenyomat olvasó, alatta a márkalogó és Technology Happy Life felirat látható. A biometrikus azonosító nagyon pontosan dolgozik, hibátlanul teszi a dolgát.

Xiaomi Redmi 3S esetében felülre, a zajszűrő mikrofon és a 3,5 milliméteres fülhallató-kimenet és az infraport került, ami nem túl gyakori vendég, pedig nagyon hasznos. Alul a microUSB kábel, mellette a beszélgetési mikrofon pillantható meg.
A nem eltávolítható hátlap bal felső sarkában a 13 megapixeles kamera és a ledes villanó, középen az ujjlenyomat-olvasó, legalul pedig a hangszóró található. Itt is hibátlan az ujjlenyomat érzékelő.
Ezt a menetet nem meglepő módon a sokkal igényesebb készülékházba bújtatott Redmi 3S nyerte.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.

  • Vernee Thor okostelefon

    Egy vadonatúj telefon gyártó lépett be a piacra nagy robajjal, mennydörgéssel, melynek már az első készüléke is nagy vihart kavart.

  • Ulefone Metal 4G bemutató

    A reklámszöveg szerint a prémium érzést szeretné elhozni a lehető legjobb áron a középkategóriába is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.