2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

The Last Of Us Bemutató

Egy újabb zombiapokalipszis, világvége, ebből mi új sülhetne ki? A válasz igen csak meglepő!

[ ÚJ TESZT ]

Látvány és Játékmenet

Szerintem nem hazudok, hogy a látvány egészen elképesztő, és itt nem csak a technikai megvalósításra gondolok, hanem magának a környezetnek az atmoszférájára. A gondozatlan gaz által feltört beton elemek, az épületek oldalán felfutó növényzet, a lepusztultság.

Könnyen el tudom képzelni ezt a való életben, ha egyszer eljön ez a korszak, valami ilyesmire számíthatunk. Mindemellett igen stabil sebességen fut, egyedül egy havas szakasz kivétel, de ekkor a játék annyiban kompenzál, hogy a hóviharok miatt kisebb a látótávolság.

Lenyűgöző, de egyben félelmetes is

Mielőtt mindenki arra gondolna, hogy itt csak zombihentelésről van szó, az nagyot téved! Ugyanis nem vagyunk szuperemberek, csak egyszerű halandók, korlátozott erőforrásokkal. Ráadásul nem elég, hogy a zombikkal, de még a katonasággal is meg kell küzdeni, révén Elliere harapottként tekintenek!

Alapvetően a játék a lopakodásra épít, így lehetőleg mindig maradjunk észrevétlenek, és vagy kerüljük el a harcot, vagy próbáljuk esetleg egyesével kiiktatni az ellenfeleket. Itt is az óvatosság a kulcsszó, főleg ha zombival kerülünk szembe. Egyes fajtával nem bírunk közelharcban, azonnal megharapnak és végeznek velünk.

Ha kedves az életed, azonnal menekülj!

A lopakodás nagyon reálisan van megvalósítva, nem tapadsz a falakhoz, egyszerűen nekidőlsz, és folytonosan kúszol, földközelben mozogsz, fedezékről fedezékre.

Sokszor leszünk erre kényszerítve

Ezért az egyik kulcstaktika az elterelés, melyet egy üres üveggel, esetleg téglával tehetünk meg, szabaddá téve az útvonalat, vagy csoportba rendezni őket, egy kis daráláshoz. Ezt kisegíti a hallás fókuszálása, ez mutatja az ellenfelek körvonalát. Ebből tudod mikor fordulhatsz be egy ajtón, vagy játszhatsz ki egy őrt. Ez később fejleszthető, de erről egy kicsit később.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Star Wars: Commander

    A Disney fejlesztése egy online multiplayer játék, amely tower defense és real-time stratégiai elemeket ötvöz erős PvP környezetben

  • Soul Sacrifice - PS Vita bemutató

    Elégedettek lehetünk a Soul Sacrifice-szal. Aki maximumra akarja kipörgetni, az igen komoly játékidőre számíthat.

  • Catherine - PS3 bemutató (18+)

    Őrület, miket össze nem hoznak a játékfejlesztők, s az eredmény mégis kellemes!

  • Heavy Rain: út a platináig

    Ebben a kis szösszenetben Heavy Rain lesz egy kicsit másképp. Nem egy szokványos teszt, inkább egy fajta életérzés.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.