2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

The Last Of Us Bemutató

Egy újabb zombiapokalipszis, világvége, ebből mi új sülhetne ki? A válasz igen csak meglepő!

[ ÚJ TESZT ]

Játékmenet II.

Természeten fejlődnünk is kell, hogy a túlélési esélyeinket maximalizáljuk. Itt jön képbe a guberálás, avagy craftolás. Ahogy haladunk, belefutunk véletlenszerű tárgyakba, melyeket kombinálva alkothatunk med.kitet, bombát, Molotov-koktélt, füstgránátot, rövidkést, fegyverhez pluszokat.

Ha már medikit: nincs felgyógyulás, csak ezekből, vagy az egyes helyeken lévő Snackekből lehet életet nyerni. Érdemes lehetőleg csak akkor használni, sőt megcsinálni a Medikitet, amikor tényleg szükséges. Lévén egyes források több dologhoz is felhasználhatóak. Idővel ráérzünk mikor, mire van szükség.

Alaposan keresni, később hasznos lesz!

Mindemellett szedhetünk fel szögeket, egyéb fémes tárgyakat, melyeket a fegyvereink fejlesztésére fordíthatunk. Viszont itt is vannak szintek, melyeket a szerszámos ládában lévő fogókkal oldhatunk fel, ezzel lehet kisebb a visszarúgás, újratöltés, és egyebek. Mindemellett még gyógyszereket is kereshetünk, melyeket önmagunk fejlesztésére fordíthatunk.

Ilyenek mint a gyorsabb craftolás, vagy gyógyulás. Ugyanakkor a gyógyszerek igen ritkák, szóval nem tudunk mindent a játék végére kimaxolni. Lőszerből sincs sok, érdemes szívósabb ellenfelekre tartogatni. Szerencsére fegyverfelhozatal elég bőséges, így mindenki megtalálja a stílusát. Végül pedig maradtak a kézikönyvek, melyek az elkészíthető tárgyakat teszik hatékonyabbá.

Még szerencse, hogy nem kell kiolvasni

Szerencsére fellelhetőek kisebb termek, melyek zárva vannak, de rövid késsel feltörhetőek. Itt rendszerint komoly készletekre lehet lelni, cserébe az egyik kés látja kárát.
A hátizsák alapvető felszerelés, és mindent ami szükséges, benne tárolunk, itt van. Ezt a D-Paddal lehet irányítani. Kiválaszthatjuk, mi legyen az elsődleges és másodlagos fegyver, bővítés esetén ez négy helyet is jelenthet.

Némileg az idő is lelassul ez alatt

A fő hangsúly a közelharcon van, amit sűrűn ki is fogunk használni. Ehhez vannak segítségre a felvehető botok, baseballütők, vascsövek. Viszont, nagyon hamar elhasználódnak, 2-3 ellenfél után már semmit sem érnek. Ezután marad a tégla (ha van nálunk), és a pusztakezes harc, melynek rendszere egy kissé az Unchartedre hajaz.

Kitéréssel, és gyors ellentámadással kiüthetjük őket. Sőt egy tárgy közelében, ez lehet asztal, pult, vagy fal is, azt is kihasználhatjuk, gyorsabban elintézve ellenfelünket. Illetve, természetesen a lopakodás, mellyel emberi pajzsként is foghatjuk, vagy gyorsan megfojthatjuk áldozatunkat. Itt jön a kiskés, de ebből csak maximum 3 lehet nálunk egyszerre, és ez a lőfegyverek, bombák mellett, a fertőző zombik ellen az egyetlen, ami hatásos.

Jobb lépéselőnyben lenni, mint hogy öten jöjjenek helyette

Mindezt összekötik a viszonylag visszafogott logikai rejtvények, melyeket némi gondolkodás után át lehet látni. De ha nincs ötletünk, a játék egy idő után elég határozott tippet ad, hogy mégis merre kellene menni, vagy csinálni valamit.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Star Wars: Commander

    A Disney fejlesztése egy online multiplayer játék, amely tower defense és real-time stratégiai elemeket ötvöz erős PvP környezetben

  • Soul Sacrifice - PS Vita bemutató

    Elégedettek lehetünk a Soul Sacrifice-szal. Aki maximumra akarja kipörgetni, az igen komoly játékidőre számíthat.

  • Catherine - PS3 bemutató (18+)

    Őrület, miket össze nem hoznak a játékfejlesztők, s az eredmény mégis kellemes!

  • Heavy Rain: út a platináig

    Ebben a kis szösszenetben Heavy Rain lesz egy kicsit másképp. Nem egy szokványos teszt, inkább egy fajta életérzés.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.