2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Teclast X10 3G: a nagyképű jóképű

Kedvező árú, 10.1"-os HD felbontású IPS paneles táblagéppel rukkolt elő a Teclast, ami 3G adatkapcsolatra is képes.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver és szoftver

Hardveres szempontból megcélzott kategóriájának megfelelően egy 28 nanométeres csíkszélességű MediaTek 8392 nyolcmagos chipset dolgozik. Az ARMv7 architektúrájú Octa Core processzorban 1,4 GHz-en ketyegnek a magok, a grafikus feladatokat a Mali-450MP4 végzi, rendszermemóriából 1 GB gazdálkodhat a rendszer.
Ez valójában a MT6592 mobiltelefonokba szánt cpu tabletekbe szánt megfelelője. A flash tároló mérete 16 GB amiből 11.2 GB áll rendelkezésre. Ezt tudjuk még fokozni a microSD foglalattal, amibe maximum 128 GB-os kártyát rakhatunk.

Mivel a kijelző felbontása nem túl nagy, nem kell különösebben erőlködnie a hardvernek. Rendszer sebesség ennek megfelelően gyors, beszoruló folyamatokkal és fagyással egyáltalán nem találkoztam. AnTuTu Benchmark v6.1.4 mért teszt pontszám 31599.

Az egyszerűség folytatódik a bekapcsolás után is, mivel gyakorlatilag egy módosítatlan Android tárul a szemünk elé. Egész pontosan az 5.1. Lollipop verzió. Gyárilag tartalmaz 8-9 Kínai nyelvű alkalmazást, de szerencsére ezek nem rendszerszintűek, így nem okoz gondot az eltávolításuk. Extra alkalmazások nincsenek kivéve egy app a vezeték nélküli OTA frissítéshez. Igazából tényleg ránk van bízva, mit telepítünk és mit nem. Jelen pillanatban a V1.04 verziónál tart ami 2016.02.26-án lett kiadva. Hogy elérhető lesz-e a Marshmallow verzió arról nincs információm.

A magyar piacot elkerülő készülékek esetén mindig kérdéses a hazai lokalizáció kérdése, itt ezzel nincs probléma, nem találtam egyik menüpontban sem lefordítatlan szövegrészt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • ZTE Axon Elite - ligában játszik

    A 2015-ös berlini IFA-n mutatták be a piaci eladások javítását célzó új Axon szériát, melyet az ázsiai és amerikai piacok után immár Európának szántak.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.