2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Táblagépek evolúciója

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az okostelefonokéhoz hasonlóan a táblagépek történelme is sokkal színesebb és sokkal korábbra nyúlik vissza, mint azt sokan gondolnák

[ ÚJ TESZT ]

Végszó

Az előző négy oldalon arról olvashattatok, hogy hogyan fejlődött a táblagép, hogy hogyan jutott el arra a szintre, ahol 1998-ban voltak. Az akkori tablet-piac egyáltalán nem volt egységes, sem kiforrott, a legtöbb modell ára szerény teljesítményükhöz képest (akár akkori szemmel is, mai szemmel meg felesleges is azon filozofálni, hogy milyen lenne az iPad VGA felbontású monokróm kijelzővel, és 16 MB RAM-mal)

Elképzelhetőnek tartom, hogy azokban, akik elértek a cikkben idáig, felmerülhet a kérdés, hogy miért lett ilyen hirtelen a lezárás. Nos, magyarázkodnom kell, ennek az az oka, hogy az 1999 és 2010 között megjelenő táblagépek egyrészt egy kaptafára épültek (olyanra, amit a 2010 után következő forradalom ki is végzett), másrészt elég kevés táblagép is jelent meg ebben az időben. Persze azért voltak érdekességek, az UMPC-k, és a Nokia internet tabletjei, de ezekről talán lesz szó, ha eljutok odáig, hogy folytatást írjak ennek a cikknek.

Köszönöm, hogy elolvastátok a cikket!

A köszönetnyilvánítás, a források és egyéb ezen a linken érhető el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.