2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Szkájlék most már Ryzsen élnek!

Egy hosszabb PC nélküli időszak után az új gépet raktam össze. Vigyázat, szókimondó szövegek!

[ ÚJ TESZT ]

Képcsokor

A költözésre külön nem tértem ki, mert sokszor volt kiterítve a gép, vagy valami nem volt a helyén, lógtak a kábelek mindenfelé, de azért végül csak összeállt. Gondoltam azért 1-2 képet megosztok Veletek, amiket csináltam menet közben.

Ami miatt az egész procedúra lezajlott.

Ha már képekről beszélünk, akkor szeretném Nektek bemutatni a kis kedvenc ledjeimet. Amennyi hozsannát én elmorzsoltam néha, hogy ne gyulladjon ki egy se, de mivel világított, így már gémer lett a számítógépem, igaz be nem kapcsolt, de legalább világított.

De még oda is írják, hogy EZ. Annyival kiegészíteném, hogy ECSÉM. Sokkal jobban mutatnak ez így, lehet írok is az emesínek, hogy változtassák meg. EZ a Debug LED ECSÉM (c) JanR

Háccsó' kábelezés. Volt hova elrejteni azt a rengeteg madzagot, amik kellettek a gép üzemeléséhez. Szerencsére 1 db SATA kábelt megúsztam az SSD miatt, így befért minden. Na jó, nem, de legalább a képről is látszik, hogy a házikó mennyi mindent el tud nyelni.

Jöjjön az egyetlen alkatrész, amit nem cseréltem ki, mióta az egész folyamatnak nekiálltam. Gyakorlatilag minden változott az indulás óta. Na jó nem, a HDD is maradt.

Még a tuningmentes rendszer az MSI féle GTX 1060-nal. Ez a megoldás már tetszett, de aztán jött az agy krach, hogy cserélnem kell.

A be quiet! hűtőről viszont valami eszembe jutott. Probléma volt az AM4 lefogató kit a Shadow Rock Slim-nél. A honlapon azt írják, hogy a több típushoz is jó, amit utólag küldenek, DE! Mikor a Dark Rock 3-at szereltem fel a procira, alapból a külön küldött variánst dobtam fel rá és készítettem ezt a fotót.

Utólag jöttem rá, hogy rosszul fotóztam és emiatt le sem vettem már - kis szemét vagyok. Szóval, amit a gyártó küld, az egy rövidebb fajta lefogató, emiatt a hűtőt csak horizontálisan lehet felszerelni, ami annyit tesz, hogy vagy lefele, vagy felfele tudja fúni a levegőt a ventilátorunk, hátra, kifelé nem. Itt jött az aggodalom ismét, hogy akkor megint hogyan tovább. Így minek a csodahűtő, ha nem tudom jó irányba felrakni? Mi a poén az egészben? Hogy gyárilag van hozzá AM4 lefogató... majdnem sírtam. Ráadásul jó, amitől a hűtőt fel tudom úgy szerelni, hogy a ventilátor hátrafelé fújja ki a levegőt.

Na és a végére pedig az ideiglenesen késznek nyilvánított PC. Ryzen 2-ig nem tervezek hozzányúlni, de ki tudja, mit hoz még a sors, meg milyen lábbal kelek fel reggel.

A 1080-ra külön azért nem tértem ki, mert egy hirtelen lehetőség volt, amivel éltem, így beruháztam rá 3 db cetelem hitellel, meg jelzáloggal a veséimre. Lényeg a lényeg, hogy azt hittem nem fog beférni a házba, megirigyeltem a méreteit...

Egyelőre a végleges hardverlista így fest jelenleg:
- MSI B350M Bazooka
- Ryzen R 1600 @ nem árulom el, a következő oldalon kiderül
- be quiet! Dark Rock 3
- 2x8 GB G.SKill TridentZ 3200 MHz CL14
- GAINWARD GTX 1080 GLH
- Samsung Evo 960 250 GB m.2
- WD 1 TB RED
- Seasonic Focus Plus 550 Platinum

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.