2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Surface Pro 2, a legproduktívabb tablet

Ismerkedés a Microsoft zászlóshajójával, a tabletbőrbe bújt laptoppal: kissé nehéz, de a tudása kárpótol.

[ ÚJ TESZT ]

Produktivitás

Az egyetlen igazi előny, amivel az x86-os eszközök az ARM-es társaik előtt vannak az maga a Windows és a sok-sok év alatt megírt kismillió program. Példának okáért miközben a képernyő felén a Forma 1-et nézi élőben a felhasználó a MindigTV applikáción át, addig a másik oldalon zavartalanul tud gépelni a Wordbe, vagy programkódot hegeszteni a Visual Studio-ban.

Microsoft Office OneNote 2013: A legjobb jegyzetelős program, ami kötelező minden Surface Pro tulajnak. Csak hogy érzékeltessem mennyire hasznos a program, elég, ha annyit mondok, hogy a papír korának vége az SP tulajok számára. Amit eddig a füzetbe volt kénytelen lekörmölni a felhasználó (matematikai finomságok, ábrák, stb.) az most már kitűnően összefogható OneNote-ban. A Surface Pro Pen-nel teljesen ugyanúgy lehet írni / rajzolni, mint papíron, csak kényelmesebben és hatékonyabban: minden javítható, áthelyezhető, végtelen hely van alkotni.

Én magam se hittem, hogy jobb jegyzetelni egy táblagépen, egészen addig, amíg ki nem próbáltam. Csak az üzemidő az egyetlen limitáló tényező. Mellesleg a OneNote app mostantól az összes platformon elérhető!

Operációkutatás OneNoteban (nagyítható)

A valós multitask, amely a PC-k megszokott és teljesen hétköznapi képessége idestova 25 éve (Windows 3.0/3.1) a mai napig nincs jelen a konkurenciánál (na jó, Androidon már néhány eszköz megkapta a multi-window üzemmódot). Azt hiszem, nem kell részleteznem, miért is olyan fontos a produktivitás szempontjából a real-time multitasking, a multi-window képesség és hasonlók.

bocsi a sötét képért (nagyítható)

Virtuális rendszerek: ugyan nem sok usernek van szüksége virtuális rendszerek futtatására, de akinek mégis, az csak x86-ban gondolkodhat, és a Surface Pro ebben kitűnő társ, főleg a 8 GB RAM-os példányok. Persze nem csak munka végett jó dolog a virtualizálás, példának okáért, ha valaki valami retro játékon akar játszani / régi, már nem támogatott programot futtatni, egy pillanat alatt fel lehet telepíteni egy virtuális XP-t, mindenféle akadály nélkül.

Igazából egy Surface Pro 2 egy desktop géppé alakul át, amint a miniDP porton keresztül kirakják a képét monitorra / TV-re, ott lehet folytatni a munkát, ahol otthon vagy a munkahelyen az ember abbahagyta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Dell Venue 8 Pro

    Ha minden vágyad, hogy a Győr-Budapest viszonylaton a Half Life 2-vel játsszál Angry Birds helyett, nincs is más választásod.

  • Vega Q7108 tablet: netbook helyett

    A Vega nem túl hangzatos nevű tabletjének bemutatása, és egy korosnak számító netbookkal való összehasonlítása.

  • WayteQ xTAB 7x- Ezermester

    A WayteQ egyik újdonsága: mindent tud amire szükség van, gyorsaság, és nagyon jó árazás jellemzi.

  • Cube Talk 7x tablet bemutató

    Jelen teszt alanya talán az egyik legjobb ár-érték arányú tabletnek számít az alsó kategóriában.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.