2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

SteelSeries Sensei 310 – a mester visszatért

A SteelSeries egyik leghíresebb egere igencsak szembetűnő átalakításokon esett át. Mennyivel jobb, mint az előd?

[ ÚJ TESZT ]

Szenzor, szoftver

Szenzor

TrueMove3 néven debütált az egér szeme, amely nem más, mint a PixArt PMW3360 továbbfejlesztése. Én őszintén szólva nem igazán tudtam különbséget tenni a Logitech G403 és a Sensei 310 szenzora között, pedig állítólag az utóbbi egy továbbfejlesztett verzió. Mindkettő hibátlan, kiakaszthatatlan, anomáliamentes. Ez a TrueMove dolog lényegében semmi más, csak marketing. Ugyanúgy megvan ez a Roccat-nél, a Razer-nél, vagy akármelyik más hasonló cégnél is.

Bátran ki merem állítani, hogy minden ma kapható normálisabb egérpaddal kompatibilis, legyen az sima fekete, vagy akár a leggiccsesebb mintájú. Szövet, hibrid, műanyag, fém, vagy akár savmart üveg – a lekövetést nem fogja befolyásolni.

A felbontása 100 és 12 000 DPI között variálható, és a beállított értékek szinte teljesen megegyeznek a mért eredményekkel. A polling rate 125, 250, 500 és 1000 lehet, valamint állíthatunk angle snapping-et is, ha arra vágyunk (de ezt inkább ne tegyük).

Ahogy a tesztekből is látszik, tényleg nem lehet panasz a szenzorra. Az ésszerű DPI-értékeken nincs jitter, a PCS valahol az egekben van, a polling rate pedig teljesen stabil. SRAV-t, azaz gyorsulást nem tapasztaltam.

Tesztek

Paint-teszt:

PCS mérések:

Polling rate mérések:

SRAV teszt:

Szoftver

A SteelSeries all-in szoftvere, a SteelSeries Engine 3 felel az egér beállításaiért. Temérdek lehetőségünk van, játszadozhatunk a világítási effektusokkal, makrókat rögzíthetünk, profilokat állíthatunk be, de beszéljenek a képek. Körülbelül 179 MB helyet foglal a program, a háttérben futva pedig durván 28 MB memóriát eszik meg.


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.