2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

SteelSeries Sensei 310 – a mester visszatért

A SteelSeries egyik leghíresebb egere igencsak szembetűnő átalakításokon esett át. Mennyivel jobb, mint az előd?

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Csomagolás

Igényes, stílusos kis dobozban kapjuk meg az egeret. A külső rész lecsúsztatása után szemünk elé tárul egy fekete doboz, rajta egy SteelSeries logóval és egy RISE UP felirattal. Ennek az előlapját lehajtva férhetünk hozzá az egérhez és a használati útmutatóhoz. Figyeltek a gondos csomagolásra, vastag szivacs védi az egeret a külső behatásoktól.
A kábel sajnos picire össze van hajtogatva, és kell neki némi idő, mire normálisan kiegyenesedik.

Külső

Teljes szimmetria. Mindkét oldalon 2-2 oldalgomb, így bal- és jobbkezesek egyaránt használhatják. Az oldalgombok kialakításukból és helyzetükből adódóan nincsenek útban a kisujjamnak, de ez egyénenként változhat.

Ez az egér nem pici. Noha lapos, de hosszú, és feltűnően széles. 17-18 centinél kisebb tenyérméretű felhasználóknak én személy szerint nem ajánlanám, mert nem biztos, hogy kényelmes lesz a használata – persze ez is intuitív, nem minden esetben van igazam ezen a téren.

A lapos kialakításából adódóan elsősorban karmos és ujjbegyes fogásra van kialakítva, de véleményem szerint tenyeressel is simán használható.

Anyaghasználat, összeszerelés

A felületkezelés remek, izzadós a kezem, de egyszer sem csúszott meg rajta. Enyhén érdesített matt felülete van a felső részén, a két oldalán pedig textúrázott szilikon. Több óra intenzív játék után egyszer sem éreztem úgy, hogy fogást veszítettem volna, zseniális az anyaghasználat.

Nem is nagyon van olyan egerem itthon, amihez hasonlítani tudnám. A gyártó nagyon hangoztatja, hogy nem gyűjti az ujjlenyomatokat – na ez nem teljesen igaz, azért ezen is meglátszik a használat már egy perc után is.

Az összeszerelési minősége elég jó, de nem a legjobb. A burkolatot megnyomkodva nem hallat recsegő hangokat, de rázás hatására zörögnek a gombok (valamint óvatosan megtapicskolva őket rendesen kopognak). Ha minden gombot lefogva rázzuk meg az egeret, akkor semmi hangot nem ad ki, úgyhogy szerencsére sem a NYÁK, sem a szenzor lencséje nem lötyög.

A tömege kb. 95 gramm a kábel első pár centijét beleszámítva. Leadhatna egy tízest. Aki jóval könnyebb egerekhez van szokva, az bajban lesz az elején, de szerintem megszokható. A súlyeloszlás amúgy teljesen korrekt.

Világítás

RGB, mert 2017-ben már minden egérnek annak kell lennie. Őszintén szólva örültem volna, ha az RGB LED-ek helyett inkább egy Alps encoder-re költenek, de ez van. Amúgy nem lehet rá panasz, gyönyörűek a színátmenetek, és temérdek beállítás közül variálhatunk. Két zónára van osztva a világítás, a görgő és a SteelSeries logó is különféle színekben pompázhat. A színciklus effektusról csináltam egy videót, ami ezen a linken elérhető.

Összehasonlító képek


SteelSeries Rival 310


Logitech G102


Logitech G403


Razer DeathAdder

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.