2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

SteelSeries Sensei 310 – a mester visszatért

A SteelSeries egyik leghíresebb egere igencsak szembetűnő átalakításokon esett át. Mennyivel jobb, mint az előd?

[ ÚJ TESZT ]

Gombok, talpak, kábel

Gombok

Elérkeztünk az egyetlen valóban fájó ponthoz: a fő gombok sajnos nem az igaziak. A keménységükkel nincs baj, a probléma forrása a holtjáték, ami a kapcsoló lenyomása előtt és után is jelen van. Kásás érzetet ad a klikkeknek. Rendkívül idegesítő, főleg, amikor viszonylag gyors egymásutánban kell pötyögtetni a gombokat. A jelenségről csináltam egy videót is, ami itt elérhető. Ahogy sajnos sok más egérnél, itt is egy kicsivel eltér a két fő gomb lenyomásához szükséges erő, valamint a hangjuk is némileg különbözik. A klikkhangokról is készítettem egy felvételt.

Nem mondanám, hogy ez egy olyan fatális hiba, amivel ne lehetne együtt élni. Biztosan meg lehet szokni, de aki ennél sokkal jobb gombokhoz van szokva (pl. Logitech G303), annak nem ez az egér lesz a szíve csücske.

A görgő egész jó, bár lehetne egy picivel taktilisebb, a fokozatok nem különülnek el jól egymástól, kicsit túl laza a görgetés. A középső gomb egész kényelmes nyomásponttal bír, noha egy picivel talán lehetne puhább.

Az oldalgombok használata számomra kényelmes, jó helyen vannak, a formájuk is megfelelő, valamint a klikkjeikre sem lehet panasz, noha maguk a gombok nincsenek túl stabilan rögzítve. Számottevő holtjátékot itt nem tapasztaltam.

A DPI-váltó, amire való, arra tökéletes, bár érezhetően valami igénytelenebb kapcsoló van alatta. Egy kicsit talán túl hátra rakták, de így legalább tutira nem lesz véletlenül megnyomva.

A később taglalt szoftver segítségével természetesen az összes gomb funkcióját kedvünkre testre szabhatjuk.

Talpak, kábel

A gyári talpak úgymond középszerűek. Láttam már rosszabbat, de jobbat is. Ez egy könnyen és olcsón cserélhető eleme az egérnek, így nem tartom számottevő negatívumnak.

A kábel nagyon jó, kb. Zowie-szinten van a hajlékonysága. Szerencsére szövetborítást nem kapott (aki szerint ez negatívum, az szerezzen be egy bungee-t, vagy ragassza le a kábelt az asztal szélére, és az nem fog kidörzsölődni).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.