2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Xperia Go - Ellenálló

A távol-keleti gyártó IP67-es szabványú okostelefonját szeretném bemutatni egyhónapos tesztidőszak után.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Külső

Maga a cucc nem nagy, nem a tepsik világába kell képzelnünk, könnyen kezelhető egy kézzel, és kisebb zsebben is elfér. Pontosítva a dolgokat 111 x 60,3 x 9,8 milliméter méretű és 110 grammot nyom a mérlegen. Az összeszerelés minősége kiváló, nem recseg, nem ropog, ahogy egy strapatelefontól ez elvárható.

Az előlapon a 3,5 hüvelykes, Bravia Engine technológiával támogatott, LED-es TFT panel foglal helyet, ez HVGA felbontással bír, vagyis 320 x 480 pixellel. A betekintési szögek jók, de a fényerejéből veszít oldalról nézve.
Véleményem szerint ebbe a házba egy 4 hüvelykes panel is elfért volna bőven, és akkor nagyobb felbontást is kaphattunk volna.

A kijelző alatt a 3 androidos gomb (vissza, home, opciók) található, alattuk egy lefele ívelő elemen egy Xperia felirat és a mikrofon van. A megjelenítő felett egy Sony felirat, egy hangszóró, jobbra a közelség- és fénymérő szenzor, valamint egy állapotjelző LED bujkál. Ezt egy karcálló üveglap védi, nem is sikerült megkarcolnom, pedig zsebben hordtam, esett is le a készülék a földre többször, de semmi baja nem lett sehol.

A felső élen balra a ki és bekapcsoló gomb került, a bal oldalán felülre egy szigetelt ajtócskával védett 3,5 mm-es Jack aljzat kapott helyet.

Alul a jobb sarkon egy csuklópánt helye található, ide lehet befűzni azt, illetve itt lehet körmünket beakasztva leszedni a hátlapot. A jobb oldalt, középen a hangerő gombpáros, feljebb pedig szintén egy szigetelt ajtóval védett microUSB foglalat rejtegeti magát.

A hátlap matt műanyagból készült, vizes kézből sem csúszik ki. Alul a régi, megszokott, még Sony Ericsson-os bogyó, egy Xperia felirat, és a tőlük jobbra lévő hangszóró került. Fent, balra igazodva a másodlagos mikrofon, a LED és a kamera kapott magának külön lyukakat. A hátlapot leszedve egy kék színben pompázó elemet kapunk, ezt nem lehet leszedni, itt férünk hozzá azonban a SIM kártya tálcájához, és a microSD foglalathoz, amit egy gumielem óv a víztől és portól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.