2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Silverstone Raven - Az óriás!

Silverstone Raven. Egy név. Egy legenda. Egy ház. Egy csoda. Most essen róla pár szó lentebb.

[ ÚJ TESZT ]

Tovább is van, mondjam még?

Érdekes megoldású a ház. Nem a szokványos ATX ház elrendezését követi, hanem az alaplap 90fokkal el van forgatva. A tetején vannak a kimentek, illetve az aljában a táp. A kettő egymástól el van választva egy lemezzel. A táp fölött kb 3-4cm-el van az egyik 18cm-es venti, fölötte rácsos a lemez. Ez kb közvetlenül a vga alatt van.

Belső1

Az optikai meghajtók a szokásos helyen vannak, de profi rögzítéssel. Csak meg kell nyomni a gombot, és már rögzíti is. Nem rezegnek. Alattuk vannak a vinyók, de 90 fokkal szintén elforgatva. Egymás mellett 6db fér el, az alaplap felöli legelső hotswap rendszerű, azaz be kell nyomni a helyére a vinyót, kábeleket nem kell dugdosni. A maradék 5 helyre megvásárolható szintén ugyanilyen rendszer.
A vinyókeret puha, gumírozott műanyagból van.
A vinyó csavarokat ezen keresztül kell becsavarni, de a csavar helyek 5mm-es gumikba mennek bele, ehhez adnak hosszított csavarokat is. A legkisebb rezgés se hallható felőlük.
Ez alatt van szintén kilyuggatva a lemez, itt található a második 18cm-es ventilátor, amelyik mind a 6 vinyón tökéletesen átfúj.

Belső2

Belső3

A táp alul van, lefele néz a ventije. A ház alul 1cm vastag, ez ki van lyuggatva, ebben van egy kihúzható porszűrő. A táp alatt kb 2.5-3cm hely van, nem egyből a szőnyegből/talajból szívja a levegőt.

Porszűrő

A ház tetején, elöl van a bekapcsoló és a reset gomb, ezek sajnos eléggé keményen járnak, enyhén nyicognak.
Ezek mögött vannak a felnyitható fedél alatt a külső USB-k,hangkimenet, mikrofonbemenet és a FireWire bemenet.

Tető

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.