2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Roccat Military Pack

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Most egy egész csomag jár az egér árában, katonás tematikával: dizájnban passzoló egérpad, egy dögcédula és bónuszok a War Thunder játékban.

[ ÚJ TESZT ]

Kone Pure Military

Habár elég jól ismerem a Roccat egereit itt egy kicsit meglepődtem, főleg, amikor mellétettem a saját Kone XTD-met, mivel jóval kisebb méretű a Pure, mint az XTD. Ennél már csak a súlykülönbség a számottevőbb. Jól látszik, hogy mi volt a Roccat koncepciója az egérrel. Ha megnézzük a profi játékosokat, előszeretettel használnak kicsi, könnyű, nem agyonbonyolított egereket.

Egy jó optika, kis méret és súly, karmos forgás. A Kone majdnem minden szempontból megfelel ezeknek a kritériumoknak. Az oldalára jutott két extra gomb és a Roccat logó alatt pulzál a 16,7 millió színűre festhető led. Nem annyira szög egyszerű, mint az Abyssus, de a “full extrás” XTD után egyszerre volt furcsa és üdítő használni.

Mérete (és a nagy lapát kezeim) miatt fogásváltást voltam kénytelen eszközölni az eddig megszokotthoz képest. Pár napig voltak vicces és néha kevésbé vicces pillanatok is. A méretbeli különbségeket a képek nem tudják megfelelően illusztrálni, mivel kisebbnek látszik, de sokkal kisebbnek érződik, hiába mondják azt a számok, hogy csupán 9%-kal kisebb, mint a legnagyobb méretű változat, amely egyébként igen nagy darab.

Emiatt viszont hihetetlenül precízen lehet karmos fogásban irányítani. Saját meglátásom szerint a Pro-Optic R4-es szenzor 5000 dpije még mindig feleslegesen sok, a használat során 400-800 dpi-n használtam és szépen kifutotta magát a csomagban lévő 40 cm széles egérpadon.

A gombok határozottan járnak, kicsit keményebben, a bekopás hiánya miatt. Az oldalsó gombok elhelyezése megfelelő, a hátsó gomb használata volt egy kicsit nehézkesebb a fogás miatt. Az egyetlen sajnálatos dolog a Pure-ral kapcsolatban, hogy kimaradt a billentő görgő. Viszont megkapta a titánból készült tengelyt, így bátran lehet nyúzni, nem fog tönkremenni. Alatta található a 2 dpi állító gomb, amely tetszőlegesen átprogramozható és állításkor a driver “hangosbemondón” tájékoztat az aktuális érzékenységről.

Az anyaghasználat is más az XTD-hez képest, a kéttónusú olive burkolat textúrája kissé érdesebb az egér oldalán, míg a világosabb rész az egér felső részén inkább simább, fényesebb felületkiképzést kapott. A fogása határozottan jobb lett az oldalán, amire nagy szükség is van, mivel csak a kisebb kézmérettel rendelkezőknek van esélye tenyeres fogással is eredményesen használni. A felső fényes felület viszont jobban tisztítható, bár jobban látszik rajta a kosz is.

Driver tekintetében hozza a majdnem tökéleteset, amelyet már több alkalommal megénekeltem, jelenleg a piac legjobb drivereit készíti a Roccat. Természetesen a szinte minden benne van. Emelési magasság, dpi, frissítési frekvencia, gombok, makró, Easy-Shift és természetesen a világítás módjának és színének testreszabása is helyet kapott. Röviden a szokásos Roccat színvonal. Ami még mindig nincs meg, az a több eszköz egy driverben való támogatása és a csatlakoztatott eszközhöz a driverének letöltése automatikusan.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.