2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Prémium kategóriás hűtőpaszta teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

... És még egyéb nyalánkságok, amik az ilyen jellegű tesztemből nem maradhatnak ki ezúttal sem

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek

Így közelebbről ismerve a versenyzőket, nézzük meg, hogy teljesítettek nyugalmi állapotban:

A két Tuniq féle paszta az OCZ-vel holtversenyben szerepelt a legjobban, de a Noctua sem maradt le számottevően, hisz csak egy fok a különbség köztük.
Nagyon figyelemre méltó még az egyszerű Ráma margarin teljesítménye is, hisz ő is az élvonalba szerepelt. A LIQUID Metal PAD szerepelt a leggyengébben, de mégis többet tudott a hétköznapi alufóliával szemben. Mindenesetre az alufóliával mért eredmény is bámulatra méltó a maga kategóriájába, hisz plusz egy fölösleges réteget alkottam vele a processzor magja és a hűtőborda közt.
Természetesen paszta nélküli eredmény tragikus már most

És akkor következzen a terhelt állapot:

Az OCZ egymaga tört a csúcsra, elég jól kimutatható eredményével. Még a két Tuniq is szépen szerepelt, a frissebb modell, azaz a Tuniq 3 egy hajszállal tényleg jobb eredményt mutatott fel, mint elődje. A margarinból itt már kifogyott a „kraft” de azért elég jól tartotta magát, s a tőle 1, 5 fokkal lemaradt joghurt eredménye sem olyan vészes a LIQUID PAD most is utolsó lett. Az alufóliás eredmény már-már katasztrofális, de még mindig jobb eredményt mutatott fel, mint paszta nélkül használtam volna, a gépet.
Paszta nélkül 81 foknál dobott a monitorom egy „kéket”, ezzel közölte, hogy csöppet melege van. Ezt kb. PRIME95 elindítása után 10 másodpercen belül produkálta. Még biztos tovább melegedett volna pár fokot a processzor, ha bírta volna

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.