2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Öt hónap egy ájfonnal

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rengeteg telefont kipróbáltam, az iPhone viszont teljesen magával ragadott.

[ ÚJ TESZT ]

Második oldal

A fotók kattintásra teljes méretűek lesznek.

Sajnos a készülékkel lőtt fotók minősége alulmúlta az általam elvárt szintet, de így is öt hónap alatt több mint 1700 fotót lőttem, ennyit eddig egy telefonommal sem sikerült "elérnem". A beállítási lehetőségek hiánya egyáltalán nem zavar, más telefonokon is főleg "automata" módban fotóztam. A videózás hiánya eléggé zavar, ezért is tervezek 3GS-t venni, ez nálam egy fontos szempont lenne. A fotóalbum is jól sikeredett alkalmazás, a sebesség nagyon gyors, még 1700 fotó mellett is könnyű megtalálnunk a keresett képet.

A következő sarkalatos pont egy érintős telefonnál a szövegbevitel. Ebben a versenyszámban is remekel az iPhone, nem volt még olyan telefon (még hardveres billentyűzettel ellátott sem) amivel ilyen gyorsan és félrenyomás nélkül tudtam írni.

A sebesség számomra kielégítő, persze nem mondanám azt hogy nem használtam már gyorsabb telefont. Néhol idegesítően belassul (például beállításokhoz belépve) és olyan is előfordult már hogy töltés közben kilépett egy alkalmazásból, gondolom memóriahiány miatt. A kezelhetőség példás, minden egyértelmű, persze vannak hiányzó funkciók de számomra így is az eddigi legjobban használható rendszer.

Én a legkisebb belső tárhellyel rendelkező példányt kaptam meg, ennek ellenére úgy gondoltam hogy bőven el fogok férni rajta (azelőtt mindig is egy 2GB-os memóriakártyát használtam), aztán később persze rájöttem hogy hamar be fogok telni, hiszen az alkalmazások, fotók és a teljes zenetáram már 6 GB közelében tart (talán a sok FLAC szám miatt).

A böngészés is hatalmas élmény a készülékkel, az oldalakat nagyon gyorsan betölti és jól működik a két koppintásos nagyítás is, ezzel a résszel semmi gondom nem volt (3.1.3-as szoftverrel érezhetően lassabb volt a Safari).

Összességében elmondhatom hogy engem teljesen elvarázsolt a készülék mind szoftveresen mind minőségileg (azóta sikerült egy újszerű állapotú példányt szereznem), aki megteheti az próbálja ki, nem fog benne csalódni. A cikk az én saját véleményemet tükrözi, ez a készülék sem tökéletes (ilyen ugyanis nem létezik). Nyilván vannak olyanok akiknek az Android vagy a WP7 a tökéletes, ezzel tisztában vagyok, nem is állítom hogy ez lenne a legjobb készülék/rendszer, egyszerűen számomra ez a legmegfelelőbb.

Kérdéseiteket, észrevételeiteket higgadt hangnemben, flamekeltést mellőzve kérném feltenni hozzászólás formájában.

A képek a saját készülékemmel/készülékemről készültek.

A készüléket 3GS-re cserélném ráfizetéssel, ha valakit esetleg érdekel akkor a készülék hirdetése itt található, itt részletesen le van írva minden róla és a követelményeimről is. A cikk az "Egy csipet Hardverapró a Logouton" kezdeményezésnek köszönhetően valósulhatott meg.

Azóta történt

Előzmények

  • Tiny Tower

    Az egyik kedvenc játékomat szeretném a figyelmetekbe ajánlani.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.