2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Oclean One okosfogkefe

Szónikus fogkefe, amely a Xiaomi család tagjaként kedvező ár mellett kínál személyre szabható fogmosási élményt.

[ ÚJ TESZT ]

Specifikáció

A gyártó szerint olyan alapvető problémákkal küzdenek a piacon lévő fogkefék, amelyek közül a legkardinálisabb a testreszabhatóság hiánya, ugyanis nincs két egyforma fogsor, így elengedhetetlenek a személyre szabott fogmosási programok. A másik fontos probléma, amit az Oclean One hivatott orvosolni, az akkumulátorok hosszú töltési ideje, mivel más elektromos fogkeféket egész éjszakán keresztül töltenünk kell, hogy aztán egy-három hétig használni tudjuk őket.

Összehasonlító táblázat konkurens termékekkel

Az Oclean One a teljes töltöttséget mindössze 3,5 óra éri el, ami a gyártó állítása szerint két hónapnyi (!) működésre elegendő, ha napi kétszer mosunk fogat 2 percen keresztül. A töltés a mágneses talpra való csatlakozással történik, amelynek másik vége egy reverzibilis USB-A csatlakozó, így akár külső akksira kötve is tölthetjük, de nem lesz rá sűrűn szükségünk, évente csak 6 alkalommal. A fogkefe rendelkezik beépített giroszkóppal, ami használat során monitorozza a mozgást, a fogmosás szögét, illetve a nyomást, amit aztán egy algoritmus kielemez, hogy tanácsokkal lásson el bennünket a fogmosási szokásainkkal kapcsolatban, illetve hogyan javíthatnánk rajta.

A mágneses töltőálvány dugvillával nem rendelkezik

A fogkefe egy kis áramfelvételű Dialog DA14681 Bluetooth 4.2 BLE chipset segítségével oldja meg az Androidos és iOS-es kommunikációt, így tudjuk a kapott adatokat leszinkronizálni vagy az alkalmazás beállításait a fogkefére küldeni, valamint a hangjegyzetünket feltölteni. Igen, a fogkefe alján található ugyanis egy hangszóró is, amelyen keresztül tud üzenni nekünk az eszköz.

A hangszóró szintén vízálló kialakítást kapott

A fogkefe felülete prémium érzetet kelt, kellemes tapintású, enyhén matt, ujjlenyomatokat nem gyűjti (mondjuk ez nem telefon hátlap, hogy szempont legyen). Négy LED található függőlegesen az eszközön, ami a tisztítás erősségét hivatott jelezni felülről lefelé haladva (sensitive, soft, standard, strong). A vibramotor 42 ezer RPM-en üzemel, bár a nemzetközi verzió már 50 ezret rezeg percenként. Ahogy a fogkefe minden része non plus ultra, úgy a sörték is magas minőségűek, egészen pontosan amerikai DuPont és német Pedex sörtékből tevődik össze a fogkefe feje, aminek hátulján nyelvtisztító is található. A fogkefe teljes egésze IPX7-es minősítést kapott, így nyugodtan elöblíthetjük folyóvíz alatt. A fogkefe méreteit tekintve nagynak mondható, de kecses, modern vonalvezetésű, letisztult, így egyáltalán nem bojlertestű. A cserélhető fej hossza 83,5 mm, a testé 172,6 mm, míg átmérője 26,8 mm, tömege 155 g.

Víz alatt is moshatunk fogat, ha úgy tartja kedvünk

Az Oclean One középen, körülötte pedig a konkurens márkák termékei.

A fogkefe 12 előre beállított fogmosási programmal rendelkezik, amit az applikáción belül váltogathatunk. Itt megtalálhatjuk a szokásos érzékeny fogakra ajánlott, illetve fehérítő, mélytisztító programokat, de lehetőségünk van beállítani olyan programokat is, amik specifikus élethelyzetekben alkalmazandók, mint például a cukros ételek után, fogszabályzó viselése közben, sőt terhességi idő alatt javasolt program is megtalálható a repertoárban. Az alkalmazás használatáról, beállításokról a következő oldalon részletesen írni fogok.

A termék két színben érhető el még a fehér mellett, nevezetesen 'obszidián fekete' és 'Sakura Pink' színben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.