2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nokia N9 - Játsszunk droidot

Androidra írt játékok futtatása MeeGo alatt.

[ ÚJ TESZT ]

Kiegészítés 1: Super Hexagon futtatása

Bizonyos programozási korlátok miatt a Super Hexagon nem futtatható megfelelően a fent leírt módszerekkel. Tömören ennek annyi az oka, hogy a gyorsítótár, amit kibontana (telepítene) a program, jócskán meghaladja az apkenvben megszabott maximális méretet. A probléma továbbra is aránylag könnyen orvosolható, például az ezen az oldalon olvasott útmutató alapján.

Az ikon létrehozásáról a főképernyőn nem írok külön, ezt ugyan úgy kell kivitelezni, ahogy eddig is kellett. A szükséges ikon megtalálható a letöltések között, a bejegyzés pedig akár a játék futtatása előtt is létrehozható.

Előkészületek:
Először is szükségünk lesz a játék telepítőfájljára. A jelenleg futtatható verzió az 1.0.3, így ezt kell beszereznünk. Hogy könnyebb legyen a dolgunk, a letöltött fájt kereszteljük is rögtön át hexagon-103.apk névre. Ezt követően nyissuk meg a .apk fájlt egy tömörítőprogrammal, - a WinRAR például tökéletesen megfelel erre a célra - majd navigáljunk a /res/raw mappába. Az itt található data.zip állományt pedig bontsuk ki. Az így kapott data.zip csomagot bontsuk tovább, WinRAR használatával a "Kibontás ide" opciót használva. Végeredményként a következő könyvtárszerkezet kell visszaköszönjön:

/data/music
/data/sounds
/data/bumpitup.ttf
/data/license.txt
/data/settings.dat

Telepítés:
Másoljuk a hexagon-103.apk fájlt és a data mappát a telefon általunk korábban létrehozott Apkenv mappájába. A műveletet követően a telefon fájlkezelőjének segítségével navigáljunk a /home/user/MyDocs/Apkenv mappába, majd tegyük a data mappát vágólapra. Menjünk át a /home/users/.apkenv könyvtárba, majd itt hozzunk létre egy hexagon-103.apk nevű könyvtárat. A frissen létrehozott mappát megnyitva másoljuk ide a data mappát. Innentől kezdve a játék futtatása és használata megegyezik a korábban leírtakkal.

Finomhangolás, hibakeresés:
A játék alatt megszólaló zenék .ogg formátumban vannak tárolva. Az ezekhez tartozó kodekek a telefon gyári felszereltségét képzik, ám az idő folyamán meghibásodhatnak, ami a telefon normál használata közben feltétlenül nem tűnik fel. Ha valaki azt tapasztalná, hogy a játék alatt a zenék valamiért nem szólalnak meg, nyissa meg a terminál alkalmazást, és szerezzen root jogosultságot benne:

devel-su
rootme

Ezt követően gépeljük be a következő sorokat (külön-külön), hogy a megfelelő kodekek szükség esetén telepítésre kerüljenek.

apt-get install libsdl-mixer1.2
apt-get install libogg0

A játék következő indításakor már minden hiba nélkül kell fusson.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.