2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Nem audiophile-nek való vidék…

Amikor a lurkók látják, hogy "apu" zenét hallgat, mindig megjegyzik, hogy apu megint bronzkori technikát használ.

[ ÚJ TESZT ]

TOSLINK to RCA adapter (D/A átalakító)

Mivel beköszöntött a digitális kor, pár éve beköltözött a lakás különböző szegleteibe az okos TV (Smart TV). Típusokat és modelleket szándékosan nem írok, mert megint torok és orrváladék lavina alakulna ki a fórumon.

Mondjuk először mormogtam, de aztán baromi kényelmesnek bizonyult, hogy egy időjárás jelentés megtekintéséhez nem kell a NAGY SZÁMÍTÓGÉPET bekapcsolni. Az egyebekről nem is beszélve! Teljesen hozzászoktam a SMART funkciókhoz, és tetszenek. Sokszor előfordult már, hogy a haveroknál vendégségben, ösztönösen a nálam otthon megszokott funkciókat kerestem a „buta” TV-iken.
DE a digitális átállás hozta rögtön a problémákat is! Hogyan fogjuk a TV által formált digitális jeleket emberi fül számára is hallhatóvá tenni. Persze nem a TV hangszóróin keresztül!

Nem voltam hajlandó új, digitális bemenetet is tartalmazó erősítő vásárlására. 5.1, 7.1, 9.1, csillió Watt, de minek is, kinek is? 7x 120 Watt? Hova, kinek, milyen célra? Nem acélt szeretnék olvasztani egy házi kohóban, hanem csak Erős Antónia búgó hangját hallgatni nem TV hangszóróból a Híradó közben!
A megoldást a fenti, Kínából rendelt szerkezet kínálta (18 dollárért). 2 éve van bekötve a rendszerbe, azóta tökéletesen végzi a dolgát. Ami külön jó, hogy a tápot a TV-ről kapja USB csatlakozón keresztül (itt adatfolyam nincs, csak tápellátás). Tehát a TV-vel együtt kapcsol ki meg be.

Ez az doboz nem csinál mást, mint az „okos” tévéről érkező „okos” jeleket lefordítja a „buta” analóg erősítő részére. Sztereóban pedig így számunka tökéletes. Minden egység végzi a dolgát. Ha pedig filmnézésre kerül a sor, csak rábökök a távirányítón az erősítő LOUDNESS gombjára és máris a Corvin Mozi nagytermében ülünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.