2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

MTH 2010 a BGS fényében

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Idén is megrendezésre került a magyar számítógépes modderek kiállítása és versenye.

[ ÚJ TESZT ]

Áttekintő

Üdvözlök minden kedves olvasót!

Idén is megrendezésre került a Budapest gameshow ( BGS 2010), amely immár 4. alkalommal nyitotta meg kapuit a nagyérdemű közönség előtt a Millenáris Park B csarnokában. A helyszín és időpont választása egy kicsit szokatlan volt az előző évekhez képest, ami inkább az időpont kiválasztásában volt másabb. De ennek is megvolt a magyarázata, erről pár sorral később. A helyszín viszont - és itt megoszlanak a vélemények-, szerintem az eddigiekhez képest nagyobbnak tűnt, feltételezhetőleg a vertikális elrendezés kapcsán.

A csarnok földszintjén a rendezvény fő szponzorának köszönhetően ( Microsoft) több ponton került elhelyezésre a Magyarországon most debütált Xbox 360 Kinect technológia, minden helyen más és más játékszoftverrel, valamint a galéria részen hasonlóképen a konzol gépeké volt a főszerep.
Ezeket természetesen ki lehetett próbálni, valamint a belépő jegynek köszönhetően kedvezményes áron meg is lehetett vásárolni.

Időpont választás:-mint az előbb írtam, szokatlannak tűnt az időpont ( szerda-csütörtök) kiválasztása, mert hozzá szoktunk, hogy minden jelentősebb hasonló rendezvény általában a hétvégi napokon kerül megrendezésre. Nos a magyarázat nagyon egyszerű: a szoftver fejlesztő a játékok megjelenését, ami az Xbox 360 Kinect támogatását élvezi, ezeken a napokon hozta forgalomba, gyakorlatilag most volt ezek együttes premierje.

Igazából a felvezetőt nem is akartam én hosszabban bemutatni, hisz számtalan szakújságíró kint volt a helyszínen, többek között a Gamepod részéről is, akik átfogóbb cikket írnak a kiállításról.
Jómagam - mint a főcímből is kisejlik-, a Mod-tech Hall kiállítás egyik résztvevője, valamint szervezője voltam. Ennek fényében próbálom bemutatni a 2 nap eseményeit.

Legelőször is, és elsősorban ez a kiállítás nem jöhetett volna létre a Microsoft nagyvonalú segítségének köszönhetően, csak hogy pár nevet említsek meg: Vígh Attila, Tóth Gábor, Moldova György, valamint a külsős Hadházi Dániel. Az általuk képviselt Microsoftnak köszönhetjük, hogy térítés mentesen biztosították számunkra a helyszínt ( a galéria rész teljes jobb szárnya : 750m2 !!), valamint a szükséges elektromos hálózatot. Ezt a kapcsolatot, már ami a MTH megrendezését illeti a BGS keretein belül, a tavalyi év indította útjára, ugyanis a múlt évben a Pap László sportarénában a magyarországi Windows 7 premier kapcsán kerültünk úgymond tűzközelbe. Ebben a kapcsolat kialakításban nem kis érdeme volt annak a Puskás Józsefnek, aki mint köztudott, a radikalmod weboldalának a tulajdonosa. Őneki, valamint számos MS vezetőnek (Drajkó László, Bátorfi Zsolt) köszönhetjük, hogy idén már kérték, hogy mi is jelen legyünk ezen a nagyszabású rendezvényen, aminek természetesen örömmel tettünk eleget . Meg kell még említsem a Dremel magyarországi képviseletét is,valamint a Szatev Zrt-t, a Flash-point Kft-t és a ComputerMode üzletet, akik mint szponzor támogattak bennünket

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.