2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

MTH 2010 a BGS fényében

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Idén is megrendezésre került a magyar számítógépes modderek kiállítása és versenye.

[ ÚJ TESZT ]

1. nap

Szerdán reggel ( hajnalban) 4 órától lehetett kimenni a millenáris park B csarnokába, ahol minden kiállító részéről megkezdődött a lázas építés, hogy a 14:00 órai kapunyitásra minden stand a tervezettnek megfelelően várja a látogatókat. Jómagam a távolság és családi napirendi okok miatt 10 óra után tudtam megérkezni a helyszínre, ahol szigorú biztonsági intézkedések révén, csak az előre regisztrált kiállítók és szervezők juthattak be, megfelelő karszalag jelöléssel. Itt olyan rendkívüli szerencse ért, hogy pontosan akkor álltak be a csarnokba egy Ford Shelby GT 350 kocsival, igaz "csak" után gyártott, aminek a hangja nem kell részletezzem milyen karakteres is volt.

Sikeres érkezés után hozzáfogtunk a számunkra kijelölt hely elfoglalásához, valamint a kiszolgáló technika kiépítéséhez. Okulva a tavalyi rendezvényen adódott áram ellátási problémákból, előre leadtuk a szükséges áramerősség igényünket. A helyi szervezők és technikusaik révén mondhatom azt, hogy túlbiztosították az igényeinket, tehát nem volt semmilyen akadálya, hogy probléma mentes legyen a kiállítás. Ezúton is hálás köszönet az illetékeseknek.
Megpróbáltuk a lehetőségeinkhez, valamint a körülményekhez képest a hangosítást megoldani, valamint az élő közvetítéshez szükséges on-line kapcsolatot kiépíteni. Ezen oldalról is csak dícséret illeti a házigazdákat, mert akkora sávszélességet kaptunk, hogy még pesti viszonylatban is csak csodálkoztunk rajta. A rendezvényen rögzített adásokat, darabonként ~400Mb nagyságban, kb 2 perc alatt feltöltötte a Myshowroom szerverére. Miután mindezekkel végeztünk, gyorsan végig ellenőriztem minden asztalhoz kapott csatlakozást, hogy áram van-e benne, és vártuk a du 1 órára hívott gépkiállítókat. Minden nevezett versenyző a megérkezésekor regisztrálta magát, amivel egyúttal kapott egy versenyszabályzatot, pólót és kitűzőt. Mindenki, aki hozott magával kísérőt, ugyan ilyen " felszerelést" kapott, ezáltal is hangsúlyozva, hogy ki hová tartozik.
Eljött a 14.00 óra, a csarnok megnyitotta kapuját és elkezdett a nézősereg beáramlani. Ezt személyesen is volt szerencsém megélni, ugyanis a korábban említett tuningshow résztvevői ( subaruwrc és toyone) később tudtak csak jönni, így nekem kellett őket bekísérni (cipekedni :D).Szerencsésen túléltük a Fény utca kellős közepén történő LN2 lefelytését, ami nem kis riadalmat váltott ki némely autós és járókelő között.
Miután Ők is elfoglalták a számukra biztosított helyet ( egész délután on-line voltak a radikal tv-ben), megkezdődött a kiállítás, valamint a tervezett programok.
Ezek közé tartozott a live modding is, szemléltetve a látogatóknak, hogyan is kell dolgozni a Dremel kisgépekkel.

Ezt, a helyszínen rögtönzött módot megtekintette a korábban említett Dremel vezetősége is, és ezt látva döntött a szponzorálás létjogosultságához. Köszönjük ezúton is!

Ezzel párhuzamosan elkezdődött a nagy reményekkel várt tuningshow, melyet az Xtreme 3D team Hungary tagjai képviseltek. Nem bízták a véletlenre a dolgokat, ugyanis 25 liter folyékony nitrogént, valamint tekintélyesnek számító hardver konfigurációt vonultattak fel a különböző csúcsok beállítása, ill. megdöntése érdekében.

Érdekesség képen: CPU-AMD phenom X2 555BE valamint X6 1055T, Core i7 980X, és CFX kiépítésben az ATI HD 5970 videó kártyái. Toyone részéről a Wprime és validált CPU eredmények elérése volt a cél, míg subaruwrc a 3d Mark tesztprogikat vette célba. Nos az első nap eredményei nem sikeredtek olyanra, mint ahogyan eltervezték, de azért az elért eredményekkel sem vallottak szégyent.
A tuningjukat nem kisebb személyiségek kísérték figyelemmel, mint over@locker886, Achill3uS, gombcomp. Volt szerencsém ezáltal személyesen is szót váltanom eme nem hétköznapi emberekkel, és egy kis eszmecserét folytatni. Jó dolog az, mikor az ember a nick név mögött nem csak az avatart látja, hanem annak a valós megtestesítőjét is.
Toyone révén elért eredmények a Hwbot oldalán találhatóak. Szép volt!

A nap amilyen gyorsan lehetett, el is szaladt, azt vettük észre, hogy a rendezők a karszalag nélküli látogatókat udvariasan felkérik a csarnok elhagyására, mert 21:00 órakor számukra kapuzárás. A kiállítóknak pedig a főszponzor Hot-Dog party-t rendezett, ahol természetesen lehetett fogyasztani hot-dogot, valamint lehetőség volt kipróbálni számunkra is a kiállított játék konzolokat. Sajnos én itt már nem tudtam maradni, lévén nekem Szolnokon reggel a családomat csatasorba kellett állítanom. így maradt az álmos utazás hazáig, hogy reggelre "feltöltődve" folytassuk a kiállítást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.