2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Moto Z Play - brutális szépség

A Z termékcsalád legolcsóbb tagja a középkategória felső szegmensébe hozza el a moduláris kiegészítőket.

[ ÚJ TESZT ]

Specifikációk, akkumulátor, Összegzés

Specifikációk:


[specifikációs tábla]

Ahogy fent látható, 4G van, ami tartalmazza a B20-as sávot. A két SIM közül egy időben csak a kiválasztott kártya fog 4G adatkapcsolat segítségével kommunikálni, a másik kártyán ilyenkor maximum 3G érhető el - persze menet közben, kártyacsere nélkül is át lehet váltani, hogy mely kártya legyen az elsődleges adatkapcsolat tekintetében és ilyenkor azon lesz elérhető a 4G.

Budapesten tesztelve a készüléket, észre vettem, hogy immár a 4G+ hálózati lefedettséget is elérhetjük a telefonnal, hiszen Cat. 7-es 300/150 Mb sebesség elérésére képes LTE modult kapott. Alapböngésző a Chrome böngésző.
A GPS pontos és gyorsan talál jelet. OTG, Giroszkóp, NFC, iránytű is megtalálható a fedélzeten pár alábbi szenzor mellett.Infra nincs.


[érzékelők, gps]

A SIM kártyák kezelőfelülete egyszerű, ugyanaz, mint a G4 Plus esetében. Be lehet állítani, hogy a szoftver tanulja meg használat alapján a SIM-kártya kiválasztását adott hívásokhoz, vagy manuálisan használjuk. Tanulási üzemmódban például ha az adott személyt a 2-es SIM-ről hívod, amit manuálisan a hívás indítása előtt kijelölsz, azt a telefon már az ötödik hívás után automatikusan a 2-esről fogja indítani. Ki lehet választani, hogy adatkapcsolatra melyik SIM-et használja és hogy melyik kártya legyen az alap SMS-ek küldésekor is. Dual Standby van, de egy antennával a Dual Active módra (mindkét kártya elérhető hívások alatt is) ne számítsunk.

Akkumulátor:

A készülék egy 3510 mAh teljesítményű telepet kapott. Üzemidő tekintetében messze átlagon felül teljesít a Z Play. Nálam ez az első 48 órában elért használat adatainak eredményei:

Az első 2 napban 100%-ról 1%-ra merítve 8 óra 41 perc kijelző időt sikerült elérnie a telefonnak. Ebben volt 1 óra MindigTV HD teszt 50%-os fényerőn, ami 6-7%-ot csípett le az akksiból. 1 óra 14 perc Waze navigáció, pár gigabyte adat letöltése, Antutu + 1-2 teszt háromszori lefuttatása, 30 perc játék maximum grafikán, YouTube, Chrome, emailek, 30 kép, egy rövid videó, 1 óra 9 perc telefon beszélgetés, 2 SIM kártyával és a 48 órában 2x8 órányi 4G adatkapcsolattal, mert a Wifi rossz volt bent a munkahelyen.

Úgy érzem az akkumulátor az energiatakarékos processzorral és a jó optimalizációval kitűnő választás volt a Moto részéről. Átlagos felhasználással simán megvan a 2 nap. Eddig egy telefonom se volt képes még csak meg se közelíteni ezt az értéket.

Összegzés:

Itthon hivatalos forgalmazásban még nem elérhető a készülék, de ez 2017 első negyedévében változni fog. Hivatalosan is kapható lesz a Moto Z és a Moto M mellett. Árat még csak a Moto M esetén láttam - ott 279 euróért - nagyságrendileg 87 ezer forintért lesz elérhető a 3/32-es változat. Szlovákiában például december 16-án egy sajtóeseményen már be is mutatták az M-et.

Sok tesztben az ára miatt az OnePlus 3-al hasonlították össze a Z Play-t, amit a specifikációkat tekintve egyenlőtlen küzdelemnek éreztem, egyszerűen magasabb ligában játszik az OnePlus.

A Z Play-t a felső közép kategóriába szánta a Moto, oda ahol a Honor 8, az 5,5 colos Asus Zenfone 3 és a Lenovo P2 is található. A felsoroltak mindegyike remek készülék. A P2 a hatalmas aksijával csábító ajánlat, a Honor a dupla kamerarendszerével, a Zenfone pedig a jó kamerájával hívhatja fel a figyelmet. De mit ad a Moto? Bruttó 120 ezer forintért egy kiválóan optimalizált, stabil, stock rendszert, gyors frissítést, nagyon jól használható gesztus-, és hangvezérlést, valamint a kiváló minőség mellé még elérhetővé teszi a 2016-os év mobilvilágának egyik legjobban használható innovációját: a moduláris kiegészítőket.

A készülék az Expansys webáruházból lett rendelve. Vásárláskor figyeljetek oda, hogy ha dual SIM kell, akkor az EU verziót válasszátok. Az áruház oldalán nem került feltüntetésre, de az EAN/SM számok alapján beazonosíthatóak, hogy mindegyik EU verziós G4 play, Z play és a Z is dual SIM-es. Ha az SM szám utolsó 5 jegye AE7E1, akkor az dual SIM-es francia retail verziós Moto-t takar.

Az én részemről a Moto Z Play

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.