2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Moto Z Play - brutális szépség

A Z termékcsalád legolcsóbb tagja a középkategória felső szegmensébe hozza el a moduláris kiegészítőket.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia

A kamerát tekintve a Moto megint élt a szokásos megoldásaival és egy már korábban piacra került modellben használt szenzort kapta a Z Play. A képkészítéshez ugyanaz a 16 megapixeles felbontású OmniVision OV16860 szenzor szolgál 1.3µm pixelmérettel, mint a G4 Plus esetében. Egy optikai képstabilizációt azonban kaphatott volna a Z Play, bár így is eléggé jól teljesít a kamera. Videónál kivették a G4 Plusnál meglévő hardveres limitációt és tudja a 4K-t is, de az elektronikus stabilizáció 1080p-ben jobban működik.

A beállítások nem túl bonyolultak. A kamera alkalmazásban egy könnyed balról-jobbra történő vízszintes húzással tudjuk előcsalni az alap lehetőségeket. Kikapcsolhatjuk az exponálóhangot, változtathatunk a kép vagy a videó felbontásán. Bepipálhatjuk, hogy mentse a GPS pozíciónkat is a kép elkészültekor valamint a gyors rögzítést is használhatjuk, azaz bármikor, ha teszünk egy határozott függőleges csuklórázó mozdulatot akkor elindul a kamera. Második csuklórázásra pedig vált a főegységről a szelfi kamerára.

Ha a kamera alkalmazásban a jobb alsó kamera ikonra bökünk akkor választhatunk a kamera módok közül. Itt találjuk a fényképező mellett a manuális beállításokat takaró profi módot, lassított felvétel készítési lehetőséget (720p felbontásban, másodpercenként 120 kép) panorámaképet és videót is. Fura, hogy jelenleg csak 30fps-t tud az 1080p-s felvételi lehetőség, mivel a szenzor többre képes. A kamera képes beolvasni a QR és Bar kódokat is külön beállítás, engedélyezés nélkül. Egy kis gömb segítségével állítható a fókusz és a fényerő is.

Az alább látható képek automata módban készültek. A kamera appra még ráférne egy kis finomítás, mert a szoftver néha nem találja el a megfelelő beállításokat, sokszor túlexponál és beégnek a képek szélei főleg a HDR képeknél. A beteg fatörzset megörökítő kép bal felső sarkánál lehet ezt a legjobban megfigyelni. Ilyet a G4 Plus esetében nem tapasztaltam. Az is igaz, hogy gyönyörű téli és ködös időjárásban készültek a fotók nagy része, így a szitáló köd cseppek is bezavarhattak. Mivel oda szoktak figyelni a kamera alkalmazásra is, remélhetőleg egy app frissítés, vagy a közelgő Nougatban lévő kamera majd megoldja ezeket az anomáliákat.


[kamera képek]

[Moto Z Play Kamera képek]

A Camera2 API alapból nem támogatott.


[zene beállítások]

A zenelejátszó a Play Zene alkalmazása, amelyben állítható equalizer. Kihangosítva a monó hangszóró ellenére is remekül szól a telefon. Eddig nem hallottam még ilyen jó monó hangszórót Motorolában. Fülhallgatón keresztül szokás szerint kapjuk az elvárt remek minőséget, megfelelőek a hangszínek, nem érezhető torzítás vagy mellékzaj.

Telefonáláskor átlag feletti minőséget kapunk, tisztán, érthetően hallanak és hallhatóak a beszélgetések annak ellenére is, hogy a nagy tesókhoz képest nem négy, hanem csak három mikrofon van a készülékben aktív zajszűréssel kiegészítve. A készülék a Qualcomm beépített DAC-ját használja, nincs külön hardverelem erre a feladatra. FM rádió a külföldi tesztekben leírtakkal ellentétben nincs - ezen meglepődtem. Nem használok rádiót, de fura, mert sok helyen írják, hogy van benne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.