2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Max Payne, a bor és a kettősség

Nihilizmus, bor, zuhany, meg amit akartok.

[ ÚJ TESZT ]

Bor, zsoltárok, megváltás

Bor, zsoltárok, megváltás

Otthagyok hatszázat, köszönöm szépen, autó vissza, egy perc múlva az állomáson vagyok. Jegyvétel, kitrappolás az aluljárón át a délutáni munkásjárathoz, előtte egy szénvonat halad át, porzik mint a sivatag, eltakarom az orromat, résnyire a szememet...mire elül a por, jön a munkásvonat a kedveskémmel, mehetünk együtt a temetésre, körülöttünk szundikáló délelőtti műszakosok, röhögcsélő korán végzős diákok, meg úgy emberek, akik ilyenkor mennek haza, vagy dolgozni. K...rvajó nap. Lélekben elbúcsúztatni a világ legrendesebb főnökét, és temetésre menni, mindezt egymás után....

Ja, azt kihagytam, hogy másnap meg egyéves évforduló...tescoban rapid bevásárlás még melóban, valami lila illatos akármi, tusfürdő, aromás pálcikák (wtf?), mindez egy dobozban all-in, lila design, virágos mintával, mert a lila a kedvenc színe, hát legyen akkor, Mike Tysont megszégyenítő jobbossal küldtem polcról a kosárba, me' szereti ha én ajándékozom meg valami illatossal....szerencsére nem az árcímke számít hanem a szándék. Remélem elnézi a boxolós rutinomat :)

Megérkezés 20 km-el odébb - 3 megállót kellett menni, anyósék már várnak autóval, menjünk a rokonokhoz, bejáratnál házicica simogatás, aztán kávét kérek, mert melóban a nagy supportban addig se jutottam el, hogy valami 3in1 koffeintartalmú kókányt összeüssek. Pumpás kávétermosz, mint a vásárban, nyomkorásszunk a betevő elalvásgátló adagért. Após valami jobbféle tölgyfa zamatú, és színű bort mutat, szagoljam meg. Hinnye, legalább 2009-es, vagy korább tokaji szamorodni. Durván jól karcol. Igyunk. Koccintunk az egészségünkre, az eltávozott békességben nyugvására, úgy mindenre. Enter. Vagyis igyuk meg. Készülődés a temetőbe, történelmi egyházi szertartás, mégis ismeretlen nekem - nincs szenteltvíz, viszont sok zsoltáréneklés, és olvasás. Ámen. Nyugodjék békében. Vigyázállásban teszem tiszteletemet az urna mellett,a végén fejet hajtok a sírnál. Sokan ismerhették, sokan eljöttek, a koszorúk beterítik a sírt több rétegben - özvegy kérdezi: "ugye visszajöttök hozzánk egy kicsit?" YES YES. Persze nem én válaszolok, kézivezérlés üzemmódban vagyok, fogják a kezemet.
problem? why not?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.