2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Max Payne, a bor és a kettősség

Nihilizmus, bor, zuhany, meg amit akartok.

[ ÚJ TESZT ]

Das ist ZUHANYZÓ

Das ist ZUHANYZÓ

A zuhany csapjait tekergetem valami elcseszett DJ módján, hogy a hátamra és a nyakamra kicsit hidegebb víz folyjon, mert a nyakam már-már úgy sajog, mint az átlagember szája egy jó mexikói jalapenos taco után. Kicsit kinyitom a zuhanykabin ajtaját, hogy a pár fokkal hidegebb kinti levegő jöjjön be, csillapítani lázálmos testem dühöngését. Amikor a köldököm környékén kezdek fázni, becsukom. Visszazárom forróbbra, a fejemet bedugom a víz alá, mossa le a zsíros szmog nyomait, amit a lakóhelyem, a kisváros ragaszt rám, mert mindenki minden vacakkal fűt, s a vonat ferritízű fékporának nyomát, és úgy mindent, ami rossz, és kellemetlen szagú, ízű. Érzem ahogy megkönnyebbül a hajam.

S érzem, ahogy tudatosul bennem, hogy tudat alatt már elhatároztam, hogy nem akarok többet kalandozni, maradnék ővele mindörökre, mindörökre, az enigmatikus amazonnal, akik mosolyog amikor örül nekem, vagy semleges, mint Rambo....aki a gyászát a nagybácsija temetésén nem könnyekkel mutatta ki, hanem velem együtt állt vigyázzban az urna előtt.

A víz monoton harsogása térít vissza, hogy még evilágon járok, nem lovecrafti tájakon haverkodok Cthulhuval R'lyeh valamelyik becsületsüllyesztőjében, valójában az ujjaim már virslire áztak. Kis derengés után észreveszem a hajnalban magamra szórt dezodor illatának nyomait szaglás útján, tusfürdő fel, rázogatom ki az aljáról a maradékot, közben átvillan a fejemben, hogy kb. fél óránál tart a taxióra, urambocsá zuhanyóra. Gépies mozdulatokkal dörzsölöm a tusfürdőt, és gondolkozok azon, hogy mi legyen másnap, az egyéves évfordulónkra....alig 24 órával egy közeli rokon búcsúztatása után. Mozi? Akár, de mit? Séta? Ramaty idő lesz? Lesz ami lesz, este átadom a lila jobbhorgos akármi tusfürdős pakkot, meg az ékszerésznél berámolt nemesacél-kristály fülbevalókat.

Tárgyiasság. Annyira semmis dolog, mint egy szál gyufát meggyújtani, elfújni, és eldobni. Pénz. Anyag. Materializmus. Hah. Valami kétes fogalom. Amikor megkértem hogy hozza el a ...... kereskedésből az új alaplapomat, lazán kifizette, majd amikor otthon ezt szóvátettem, "hagyjad, majd apránként lerendezzük..." Miattam leszokott a dohányzásról, azt hihetném hogy megváltoztattam, mégis ő változtatott meg, a szemléletemet az életről, a halálról, anyagiasságról, emberségről,

és szeretetről.

Bit closer to heaven.

ez lenne az én történetem.
Tisztelettel: a ti csizmásotok.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.