Hirdetés

2022. december 6., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Max Payne, a bor és a kettősség

Nihilizmus, bor, zuhany, meg amit akartok.

[ ÚJ TESZT ]

kettősség - másodszor

Kettősége napja. II.

Halotti tor, bemutatnak a rokonságnak: másodunokatestvér, nagybácsi, őneki a fia, lánya, unokája, csak bólogatok, kezet fogok, bemutatkozok, puszit adok. Közelebbi rokonoknak részvétnyilvánítás is, előzetes bejelentés után. Apóssal felfedezzük a borosüvegeket, 2005-ös Chenet görbenyakú, 2009 Chianti, 2006-os szicíliai, jelöletlen tokaji szamorodni - ez utóbbi mindent ver a tölgyfa színével, és a testes aromájával. Instant borkóstolót alakítunk, após elkeveredik a beszélgetésben, közben mennek el a távolabbi rokonok, elköszöngetünk, és ösztönösen kimondom a tudatalattimat - "remélem legközelebb egy vidámabb alkalommal találkozunk" - ők is remélik..... após elkeveredik, másod-nagybácsival összetalálkozok, beszélgetünk a borról, és a világról, politikát ösztönösen kerüljük - alja téma lenne egy ínyenc borkóstolóhoz. Kóstolgatjuk sorban az üvegeket....Nézegetjük a borosüvegeket, kóstolgatjuk, megállapítjuk hogy az egész asztalon kb. a fél fizetésem van, és amit megittunk egy óra alatt, az kb. a rajtam lévő öltönyt tenné ki. Pénz. Anyagiasság. Mintha csak egy lapát földről beszélnénk, nem érzek semmit, lódítsuk meg, és ne is gondoljunk rá.

Másod-nagybácsival beszélgetünk a közös gyűrűnkről, az ógermán rúnákról, meg mindenről. Nekünk is lassan indulás. Teli hólyaggal indulunk a félórás autókázásra barátnőmékkel, anyósékkal, közben gondolkozok, aztán beszélgetünk a munkámról, rokonokról, másod-nagybácsiról, akiről kiderül hogy szereti a piát, de amúgy 60+ éves létére intelligensebb mint egy friss diplomás, kb. mindenről lehet vele beszélni bármikor, hiába van csak egy foga.

Hazaérünk, érzem hogy émelygek az elfogyasztott bormennyiségtől, utoljára ilyen 2008-ban volt - kérek egy instant kávét, dülöngélve, kis külső kézivezérléssel felhajtom, és beállok a zuhany alá ázni. A zuhany alatt meditálok. Ti szoktatok? A melegvíz folytonos harsogása elzárja a külső ingereket, csak magunk maradunk a zuhanyfüggöny/zuhanykabin fala mögött, és ilyenkor mintha befordulna a világ. Elkezdünk magunkba tekinteni. Az alkohol erre rásegít (nálam legalábbis). Csak az a baj, hogy ilyenkor a meditációt iksz forint per köbméterben mérik. Megszólal a cselló, és kezdődik a gondolatok folyama.

Hogy ma kimondtuk azt, amit vágytunk tudat alatt régóta. Hogy őrá szükségünk van. Hogy reméljük hogy a rokonsággal találkozunk "egy vidámabb alkalommal". A bíró kalapácsa lesújt egyszer, kétszer, háromszor, és kimondja: egy év alatt egy hiszti nem volt, se egy könnycsepp, nagyon jól főz, az ítélet felmentés a jövőbeni szingli kalandozás, és agglegénykedés alól. Az ügy berekesztve, lezárva. Fellebbezésnek nincs helye.

És ez így van rendjén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.