2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lumia 920, a lutriphone

Az egyik legjobb, és egyben legrosszabb telefonom a Lumia 920; de gyári hibás vagy szimplán ilyen...?

[ ÚJ TESZT ]

Windows Phone 8

Mint ahogy a bevezetőben is említettem, nem ismeretlen számomra a Windows Phone világa. Számomra az eddigi legszebb, legjobban átgondolt, és minden sallangtól mentes rendszer. Élvezet és baromi egyszerű is kezelni. Nem túl csicsás, nincsenek csilli-villi ikonok, mint mondjuk az Androidnál, vagy az iOS-nél, nem lehet testre szabni, zárt rendszer. Na jó, annyira testre lehet szabni, hogy variáljuk a csempék színét, de ennyi. Pont ezek miatt tetszett meg a rendszer.

A rendszerről bővebb infót itt találhattok. 2 év használat után, amik eddig nem idegesíttettek vagy nem hiányoltam, azok most előtérbe kerültek. Az elején még minden jól indult. Jöttek az appok, minden külföldi fórumon azt lehetett olvasni, hogy olyan ütemben dagad a Store, mint anno az Appstore, de ha igaz lenne, akkor most nem csak kicsivel több, mint 154.000 alkalmazás lenne, hanem több. Nem a méret a lényeg, de azért jobban szeretem, ha tudok válogatni.

Például az Appstore-ban beírom, hogy weather és látszik, hogy 4.662 van belőle. Persze a fele kb. használhatatlan, de még mindig jobb, mint itt. Simán végig tudom görgetni a listát.

Az appok, játékok minőségével egészen addig meg voltam elégedve, míg kezembe nem vettem egy iPhone 5-öt. Akkor láttam, hogy bizony ott komolyabban veszik a dolgokat. [link] [link]

Kipróbáltam a Temple Run-t, az Asphalt 7-et, meg még egy rakás játékot és appot is és azt kell, hogy mondjam, a WP-re csak összegányolták a dolgokat. Egy jó példa még a térképrendszer, amit én nagyon sokat használok. Személtetésként egy két screenshot a két rendszer térképeiről.

IOS gyári térképe:

[link]

[link]

[link]

Nokia Drive-ból képrészlet:

[link]

[link]

A Nokia nagyon büszke a térképrendszerére, de én annyira nem lennék az. Sokkal kényelmesebbé teszi a használatot, ha a térképet lehet dönteni, két ujjal forgatni, amit WP-n nem lehet. Sima HERE Maps-ban még döntött nézet sincs, csak felülről nézhetjük a dolgokat. Ráadásul nem is annyira gördülékeny, amikor keresgélek a HERE maps térképen. Akad, laggol és lassú. Az iOS-en csak akkor vehető észre lassulás, ha a satellite módot és a 3D-s módot bekapcsoljuk. Sima térképen 3D-s épületekkel lassulásnak nyoma sincs.

Egyedül az offline navigációjukra lehetnek büszkék, aztán kifújt. Az meg nem egy hatalmas előny. Nem egy netcsomag van, ami már korlátlan netet biztosít, így nem kell aggódni, ha navi közben a progi növeli az adatforgalmunkat.

Az alkalmazások többsége kevesebbet tud rosszabb grafikával, mint az iOS-en, pedig a vas megvan, de valahogy nem tudják, vagy nem akarják a fejlesztők normálisan megírni erre a platformra. Aki mást mond, az vagy nem használt még iOS-t, vagy hazudik. Összefoglalva fejlődik a rendszer, csak nem úgy, ahogy kéne, és ez szerintem kevés ahhoz, hogy versenyképes maradjon. Bár ne legyen igazam. Majdnem elfelejtettem egy képernyőmentést:

Ezt a WP rendszerből nagyon hiányolom.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.