2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lumia 920, a lutriphone

Az egyik legjobb, és egyben legrosszabb telefonom a Lumia 920; de gyári hibás vagy szimplán ilyen...?

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

Mielőtt megveszek egy telefont, mindennek utánanézek. Gyakorlatilag első kézbevételkor már úgy nyomkodom, mintha már 1-2 hónapja ezt használtam volna. Rengeteg tesztet olvastam róla és bátran ugrottam bele a megvételébe, mert mindenhol egekig dicsérték, főleg a kamerája miatt. Mikor én megvettem, itt a fórumon csak egy embernek volt még, ő meg nemigen aktív, így viszont felhasználói véleményt nem igen találtam. Csak a tesztekre támaszkodhattam. És itt követtem el a hibát. Türelmetlen voltam.

Gyári hibás, vagy szimplán ilyen...?

Erre még most sem tudom a választ, és úgy gondolom, ez egy nyitott kérdés marad az idők végezetéig. A fórumozók, akik figyelemmel kísérik a Windows Phone-os topikokat azok váltig állítják, hogy gyári hibás a készülékem, viszont mikor olvasom a többiek nyűglődését vele megint elgondolkodok, hogy ez a cucc ennyit tud. Viszont azt elmondhatom, hogy ebből a telefonból jót kifogni tényleg szerencse kérdése. Nagyon nagy a minőségbeli szórás. Ha ezekkel tisztában lettem volna a vásárlás előtt, biztosra veszem, hogy nem vettem volna meg. Nem szeretek kockáztatni.

Nokia, mi lesz így veled...?

Mikor még kiadták a Lumia 800-at, és azzal egy lapra tettek mindent (mondanom sem kell, nem volt más választásuk szerintem) azt gondoltam, hogy ez egy nagyon jó döntés volt, de ma már nem így látom. Főleg akkor nem, mikor értelmetlen döntéseket hoznak. Kiadták a Lumia 800-at, nem sokkal később a 900-at is, de minek? Sírtak, hogy keveset adtak el belőle, erre kiadták a 900-at, ezzel lefejezve a 800 eladásait. És most ugyanezt eljátsszák a 925-tel. Értelmét nem látom. Miért nem lehet úgy csinálni, mint mondjuk az iPhone-nal. Minden évben kiadnak egyet azzal a különbséggel, hogy egyet felső kategóriában, meg egyet középkategóriában. Kiadnak egy 720-at, aminek a kamera minősége megközelíti a 920 képességeit. Ki érti ezt? Logikát én nem látok ebben, pedig szeretnék.

Összefoglalva egyik legjobb, és egyben legrosszabb telefonom a 920. Az árát nem érte meg. Most már mérséklődött az ára, de szerintem még most sem éri meg a rizikófaktor miatt. Lehet, hogy csak magasra tettem a lécet, de ez nem az én hibám. A Nokia volt az, aki magasra tette és úgy is hirdette. Joggal tettem ilyen magasra, és ilyen ár mellett el is várja az ember, hogy igenis tudja azt, amire kitalálták, és prémium minőségű legyen minden téren.

Kinek tudnám ajánlani? Egy mondattal válaszolok is: azoknak, akik szeretnek kockáztatni.

Kicsit kifejtve:
- akik nem félnek attól, hogy lehet, hogy hibásat fognak ki és így szervizbe kell majd járkálniuk, reklamálni kell és bizonygatni a dolgokat, vagy együtt tudnak élni a hibákkal;
- akik nem egy fotós beállítottságúak és mindezek mellett éjszakai baglyok is;
- akik szeretnek videózni;
- akik nem szeretik a csilli-villi menüket, akiket nem zavar, hogy zárt rendszer;
- akiket nem zavar a Microsoft töketlenkedése és állandó vitája a Google-lal, ami a felhasználókra is hatással van;
- akiket nem zavar, hogy a store polcain "kevés" dolog közül tudnak válogatni;
- akiket nem érdekel, ha jövő héten, vagy még akkor sem kapják meg a lehet, hogy fontos Facebook meg egyéb értesítéseiket.

Linkek

Hivatalos Nokia oldal
Mobilaréna teszt
920 mobilaréna topikja
Mobilport teszt
GSMArena teszt
WPCentral oldal
WPCentral 920 topikjai
WMPoweruser oldal
Specifikáció

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.