2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Logitech G102 (G203) – nívós kistesó

Nincs huszonöt rongyod G Pro egérre? Itt a megoldás, körülbelül harmadáron!

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Csomagolás

Pici kis dobozban érkezik az egér (már ha dobozos verziót rendelsz, eBay-en vannak bulk package kiszerelésűek, azok általában 1-2 ezerrel olcsóbbak – az enyém is ilyen). Rögtön szembetűnik, hogy a kábelt nem picire összehajtva, hanem körbe felcsévélve helyezték el, ez nagyon nagy piros pont.



Anyaghasználat, összeszerelés

Mind a G102-ből, mind a G203-ból lehet fekete és fehér színűt is kapni. Személy szerint a sötétebb színű perifériákat jobban kedvelem, de a fehér nagyon jól néz ki.

Külsőleg szinte teljesen megegyezik a G Pro-val, a felületkezelést és a kábelt leszámítva (utóbbit kicsit lejjebb bővebben kifejtem). Ennek a felülete kicsit csúszkálósabb, mint a nagytesóé, nem vonták be külön csúszásgátló réteggel. Viszont hacsak nem a Niagara ömlik a tenyeredből, akkor nem hinném, hogy ez bármiféle negatívumként hatna.

Az összeszerelési minőséget tekintve igencsak egyben van, nem recseg, nem nyikorog sehol a burkolat nyomás hatására. Az egeret megrázva nem hallat zörgő hangokat – bár ez is elég változó lehet példányról példányra. A gombokat óvatosan megtapicskolva nincs lötyögés, kopogás, a rugós előfeszítés nagyon jól teszi a dolgát.

Méret, súly

Pici rágcsálóról beszélünk, ezért tenyeres fogással csak kis kezűek tudják kényelmesen használni. Inkább karmos és ujjbegyes fogásra van tervezve. Én valami hibrid fogási módot alkalmazok, nekem a legtöbb esetben bejött. Böngészéshez nagyon kényelmes volt, de egy-két játéknál azért éreztem, hogy volt már jobb formájú patkány is a tenyerem alatt – ez persze tökéletesen szubjektív.

A tömege kb. 85 gramm. Ez sok. "Jaj, dehogy sok, csak gyenge vagy!" – mondanák sokan. Önmagában valóban nem sok, de ha azt nézem, hogy a G100s – ami lényegében ugyanekkora – csupán 83 gramm körül van a beépített súlyával együtt (anélkül 70), akkor tényleg soknak tűnik a méretéhez képest. Főleg, hogy ebben nincs beépített extra fémdarab. A súlyeloszlás amúgy jó, se nem orr-, se nem farnehéz.

Íme néhány összehasonlító kép:



Zowie ZA13



Razer DeathAdder



Microsoft WMO

Világítás

~7400 Ft-ért full RGB, többféle effektes, gyönyörű színátmenetet produkáló patkány, aminek a világításon kívül a többi funkciója is remek? Létezik. Én nem vagyok RGB-, meg úgy alapjáraton világítás-párti, de ettől eldobtam az agyam, nagyon tetszik. Beállíthatunk sima statikus világítást, lélegző hatást és színciklust is, de beszéljenek a képek és a videó (utóbbi sajnos nem adja vissza rendesen a valóságot, még ki kell tapasztalnom a kamerám beállításait).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.