2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Logitech G102 (G203) – nívós kistesó

Nincs huszonöt rongyod G Pro egérre? Itt a megoldás, körülbelül harmadáron!

[ ÚJ TESZT ]

Gombok, talpak, kábel

Gombok

Fontos megjegyezni, hogy a Logitech gyárában a minőségellenőrzés továbbra sincs a toppon, tehát nem csak a G Pro-nál fordulhatnak elő eltérő nyomáspontú, vagy kásás érzetű gombok – ezzel itt is számolni kell. Van, akit ez zavar, van, akit kevésbé.

A főgombok alatt kínai Omron D2FC-F-7N kapcsolók vannak – elvileg a 10 millió kattintásra tervezett változatok, de ez nyilván nem garancia, hogy annyit ki is bírnak. A minőségibb klikk-érzet eléréséhez érdemes ezeket lecserélni japán Omron D2F-01F modellekre, de ha tényleg jó gyárit fogunk ki, akkor azzal is nagyon kellemes a kattintgatás. A button latency, azaz a klikk-lag teljesen elhanyagolható, a G Pro-val megegyező értéket mutat.


Forrás: Weistang.com

A középső gomblenyomásért bizony az oh-so-hated kockapana felel. Exkrementum. Viszonylag nehéz lenyomni (de közel sem annyira, mint a G Pro első szériás példányait), a klikk-feel is gyász, spamelni pedig nem egyszerű vele. A görgetésért mechanikus encoder felel, ennek érzete szintén változhat egérről egérre, a nálam lévő kettő példányé is különbözik – az egyik keményebb, reszelősebb érzetű, a másik folyékonyabban veszi a fokozatokat. Logitech QC at its finest. Mindenesetre abszolút nem rossz a görgetési érzet, illetve nincsenek random scroll-ugrások sem.

A DPI-váltó alatt valami random Kailh bújik, arra, amire kell, arra tökéletes. Sokkal kellemesebb nyomkodni, mint a görgőgombot, így a középső klikket érdemes lehet erre átprogramozni.

Csináltam egy videót a gombok hangjáról, ha esetleg valakit érdekelne.

Talpak, kábel

A már megszokott, rétegelt műanyag Logitech pacskereket kapjuk, amiket érdemes azonnali hatállyal lecserélni tömör teflonra. Az egér négy sarkában van négy viszonylag kicsi talp (a felső kettő eltávolítása, és a szenzor alatti matrica eltávolitása/átbökése után tudunk hozzáférni a csavarokhoz).

A G Pro harisnyázott kábelével ellentétben a G102 gyári zsinórja szövetréteg nélküli. A hajlékonysága nem rossz, de még van hova fejlődni (*Zowie felé kacsintgat*). Az egérbe való csatlakozásnál egy szép nagy gumiharang védi a kedves felhasználót a kábeltörés okozta viszontagságoktól. Van egy kisebb-nagyobb kellemetlenség, ha a kábel az egérpadhoz ér (márpedig valószínűleg fog), akkor elég erősen súrlódik, ezzel is növelve a mozgatáshoz szükséges erőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.