2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lifebook S761 - A komoly üzlettárs

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy igazi "prémium" a Fujitsu gyárából, professzionálisra tervezve!

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Monitor

A 13"-es WXGA HD kijelző 1366x768-as felbontásban jeleníti meg a képeket. A színek, köszönve a matt kijelzőnek, igazán élénkek és a betekintési szögekre sem lehet panasz. (lásd majd a képeken)

A kijelző tetején egy 1.3Mp-es web kamera található, ám a standardnak számító adatok mellett kifinomult dolgok is fellelhetők, úgy mint a kijelző fed lapja, mely magnéziumból készült, vagy a zsanérok, melyek 180 fokban engedik dőlni a kijelzőt, abszolút gördülékenyen.

Billentyűzet

Összesen 85 billentyűvel rendelkezik a gép, melyeknek leütési mélysége 2,7mm. Leütésnél érezhető, hogy úgy rakták össze ahogyan azt kell. Nincs kattogás/csattogás, csupán egy kellemes érzet gépelés közben. A gyártó feltüntette, hogy a billentyűzet folyadékálló, ám ezt nem volt "lehetőségem", de leginkább bátorságom kipróbálni. Mindenesetre, ne locsoljátok a billentyűzetet, ha nem muszáj!

Touchpad

A touchpad egy külön kis élmény, ugyanis méreteiben nem jeleskedik, de a Fujitsu kompenzál! A kis touchpad mellett meg található egy másodlagos kör formájú érintő felület, mely a görgőt hivatott helyettesíteni. Kényelmes és használható megoldás.
Itt megemlíteném, hogy a laptop rendelkezik ujjlenyomat olvasóval is, mely a touchpad alsó részén található.

Portok, hang

Portok tekintetében, bőségkosár érzete lehet a felhasználónak az ajándék dokkolónak köszönhetően, de először vegyük át miket tartalmaz a "szűz" gép.: ExpressCard, HDMI, VGA, 1x USB 3.0, 2x USB 2.0, Bluetooth, memóriakártya olvasó.
A dokkoló segítségével kissé kibővül a felhozatal: 1x Audio line out, 4x USB 2.0, 1x VGA, 1x Serial Port, 1x Parallel Port, 1x Ethernet LAN, 1x HDMI valamint egy bekapcsoló gomb a dokkoló jobb felső sarkában.

Akkumulátor

A laptopban található egy 6 cellás akku, melynek üzemideje a gyártó szerint elérheti a 11 órát. A csomagban található továbbá, egy 3 cellás akku is, melyet ha csatlakoztatunk a géphez, újabb 5 órával bővül az üzemidő (szintén a gyártó szerint).

Leteszteltem az üzemidőt és azt kell mondanom, hogy valószínűleg korrekten tüntették fel az üzemidő értékeket.
A következőképpen teszteltem: a gépet performance módra állítottam, a wifi-t kikapcsoltam és "ismétlődő lejátszásra" állítottam egy Full HD videót délelőtt 10 órakor kezdtem el lejátszani, és folyamatosan (óránként) ellenőriztem az akku töltöttségi szintjét. Az akkumulátor este 18:50-kor (!) érte el a 10%-os töltöttségi szintet, ami annyit jelent, hogy közel 9 órán keresztül ment a film. Ezek után elég valószínű, hogy a 16 órás üzemidő, megfelelő beállítások mellett nem csak reklámfogás.

Megemlíteném, hogy a Fujitsu többnyire "moduláris" gépeket dob piacra, ami alatt az értendő, hogy nagyon könnyen és egyszerűen szerelhető.

Lássunk egy kis példát, a másodlagos akkumulátor behelyezésével.:

Portalanítás

Csupán azért adok külön címet eme kis szösszenetnek, mivel még ilyennel sem találkoztam, és bár ez nem egy exkluzív dolog a Fujitsunál, azért úgy érzem említésre méltó. Valamint lehet, hogy többen nem is tudnak erről a kis érdekességről. Nagyon egyszerű és frappáns megoldás, hogy a levegő cirkulációja a pört egy helyre gyűjti össze amit könnyedén eltávolíthatunk, egy kis panel eltávolításával, amit a lenti képen láthatunk:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.