2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Nexus4 Wireless Charging Orb replika

Egy csonkolt gömb alakú indukciós töltő, ami a népszerű Google telefon dizájnos kiegészítőjét koppintja.

[ ÚJ TESZT ]

Működés

Megjegyzés.:
A töltő, mint már említettem az indukció elvén működik. Erre alkalmas telefonokhoz nem kell semmiféle kiegészítő, egyszerűen az érintkezés alkalmával megtörténik a töltés. A távolság, melyen belül megkapja a jelet körülbelül 2-3 mm. (Tisztázzuk, nem úgy működik mint a wifi-s internet kapcsolat, hogy futkározunk a telefonnal a szobában és közben tölt.)

Léteznek eszközök, melyekben elő van készítve, hogy indukciós töltésre alkalmas legyen. Ezekhez csekély összegért beszerezhetőek egy úgynevezett akkumulátor kiegészítő tapasz, mely a hátlap alá rejtve teszi a dolgát. Továbbá léteznek azok a telefonok, melyek alkalmatlanok az ilyesfajta áramfelvételre...a gyártók szerint. De itt jönnek be a képbe a Prohardverhez hasonló technikai fórumok, ahol erre is megoldást találnak vállalkozó szellemű híradástechnikai, és elektromérnök hallgatók. Tehát annak sem kell elkeserednie, akinek egy régebbi telefonja van, mert léteznek az USB-bemenetre köthető indukciós kiegészítő kitek, melyek némi forrasztás, hegesztés után alkalmassá teszik telefonunkat az áram felvételére egy ilyen töltőből.

Üzembehelyezéséhez nem kell diploma. A dugók végei arra az egy helyre valók, ahova bemennek. Az egyik a kisgömböcbe, a másik az iPhone klón konnektoros dugóba, a dugó pedig a konnektorba. Az áram alá helyezésre rögtön reagál egy piros kis led lámpa. Ha ráhelyezzük a készülékünket, újabb led gyúl ki, zöld pompában. Ez jelzi, a töltés elindult. Természetesen kapunk egy figyelmeztetést a telefontól is.

Személyes tapasztalatom alapján a Nexus 4 akksiját 0%-ról 100%-ra 4,5 óra alatt töltötte fel teljesen úgy, hogy a töltési szint ellenőrzésén kívül, másra nem használtam a készülékemet. Egy 2100 mAh-es akkumulátorról beszélünk, tehát lehet százalékozni, hogy kinek mennyi időre lenne szüksége. Enyhe melegedés megfigyelhető, főleg ha egy ilyen hosszabb műveletet végzünk, de elhanyagolható. A funkció működik akkor is, ha a telefon ki van kapcsolva, illetve ha tokban van. Természetesen függ a tok vastagságától is, de amennyiben nem egy betonbunkerben tartjuk a ketyerét, beindul az indukció. A töltés befejeztével egy harmadik, eltérő színű - kék - led adja tudtunkra, hogy a telefon feltöltve.

Szerencsére most úgy érzem, bejött az "aki mer az nyer" szólás-mondás. Remek kis eszközt kaptam a pénzemért, ami úgy gondolom elfogadható ár egy ilyen , vagy hasonló kényelmet nyújtó termékért. Kicsit lassan készültem el az írással, de úgy gondolom a Nexus 5 megjelenésével nem veszíti el aktualitását ezen kiegészítő, mivel az új referencia készülék is meg van áldva ilyen funkcióval.

Azóta történt

  • Vezeték nélküli töltés FAQ

    Elég sok kérdés, tévhit, városi legenda van a vezetéknélküli töltéssel kapcsolatban, megpróbálok válaszolni a kérdésekre.

  • SOS USB töltő

    Ez csak egy rögtönzött szerkezet egy hétvégi bográcsoláshoz, nem is sokáig bírta, de a célnak megfelelt egy darabig.

  • Proda T200 vezeték nélküli töltő

    Már javában benne vagyunk a Qi-töltés világában, egyre több készülék támogatja gyárilag ezt a szabványt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.