2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Lenovo U310 - A könnyed útitárs

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Lenovo legújabb ultrabookja, mely ezúttal almás köntösben jelentkezik.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Kijelző

A 13"-es kijelző csillog, és 1366x768-as (WXGA HD) felbontásban operálja a pixeleket. Semmi korszakalkotó, azon kívül, hogy található rajta egy nagy felbontású (720p) webkamera.

Billentyűzet

A (szigetes) billentyűzettel kapcsolatban elég kiábrándítóak a tapasztalataim. Ha már egyszer koppintják az almát, akkor miért nem lehet odafigyelni a minőségre is?

Egyszerűen arról van szó, hogy amikor elkezdtem gépelni olyan érzésem volt, mintha valami játék billentyűzetet nyomkodnék... Egyáltalán nem éreztem a billentyűk leütési mélységét, a billentyűk enyhén ugyan, de lötyögnek.
Picit komolyabban megnyomunk egy billentyűt, akkor az egész felület megsüllyed.
Aki már használt, vagy használ Lenovo-t azt tudja, hogy ez nem a megszokott minőség.

Touchpad

Az érintőfelület sokkal jobban sikerült, mint a billentyűzet és itt gondolkodtam el azon, hogy vajon tényleg a billentyűzet minőségéből kellett visszavenni azért, hogy elérhető árat tudjanak szabni az U310-esnek...?
Na, de maradjunk a touchpad-nél. A 12 cm-es átmérő elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen folyamatosan az egerünkért nyúlni és maga a használat is kifogástalan.

Azt hiszem ez az első olyan Lenovo touchpad, amibe az első tíz másodpercben beleszeret az ember. Nem tudom pontosan megfogalmazni az érzést, de azon felül, hogy hihetetlenül gördülékeny a működés, olyan mintha "selyemmel" vonták volna be a felületét (persze csak képletesen).

Portok

Portok tekintetében, következő a felállás: 1x HDMI, 1x USB 2.0, 2x USB 3.0, Card Reader (SD, MMC), 1x Ethernet

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.